Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Tragický koniec školského roka! Chlapec (†13) sa mal rozbehnúť na bicykli a skočiť zo skaly

(Zdroj: Facebook/Policie ČR, )

ŠTAMPERK - Českom otriasol smutný prípad, nad ktorým visí veľa otáznikov. Stal sa pred pár dňami v meste Štramberk na Novojičínsku, kedy v lome zvanom Kamenárka vyhasol život chlapca (†13). Podľa miestnych aj spolužiakov mal spáchať samovraždu.

archívne video

Obetiam tragického pádu vrtuľníka spred 45 rokov odhalili pamätník (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Česká polícia prípad vyšetruje, k nehode došlo minulý štvrtok 20. júna. „V priebehu minulého týždňa došlo v Štramberku k tragickej udalosti, pri ktorej zomrela maloletá osoba. Kriminalisti nezistili cudzie zavinenie. Vzhľadom na vek poškodenej osoby a pozostalým nebudeme poskytovať viac informácií,“ uviedla jej hovorkyňa Pavla Jiroušková pre Novojičínský deník, ktorý o tragédii informuje.

"Na mieste zasahovala posádka záchranárskeho vrtuľníka aj pozemná posádka. Chlapec však utrpel mnohopočetné poranenia nezlučiteľné so životom, lekár nakoniec musel konštatovať jeho smrť," povedal hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl. Podľa denníka išlo o žiaka jednej z kopřivnických základných škôl. Na tej veje čierny prápor, chlapcovi spolužiaci sú z nehody otrasení a podľa informácií z miesta zrušili aj plánovaný školský výlet.

Podľa miestnych aj spolužiakov mal spáchať samovraždu

Podľa miestnych mal spáchať chlapec samovraždu. „Vraj sa rozbehol na bicykli a skočil z vrchu skaly dole. Desivé,“ povedali miestni pre Blesk.cz. Ten dodáva, že podobne o nešťastí hovoria spolužiaci pri škole v neďalekej Kopřivnici, kde rovnako ako v lome vzniklo pietne miesto s fotkami a odkazmi od kamarátov. „Krátke bolo tvoje žitie, všetko je ako obyčajný sen, nám po tebe drahý, veľká bolesť zostala len,“ píše sa na parte nebohého chlapca. Zatiaľ čo v piatok začnú všetkým deťom prázdniny, ťažko skúšaná rodina sa navždy rozlúči so svojim synom.

Niektoré deti tvrdia, že bol zosnulý vo svojich posledných minútach sám, druhí, že ešte s kamarátom.„Počul som, že nechal list na rozlúčku a mala v tom byť aj dievča a tiež, že sa pohádal doma, ale ako to bolo naozaj, kto vie,“ poznamenal jeden zo školákov, podľa ktorého išlo o super chlapca, športovo nadaného, ​​ktorý miloval bicykel, plávanie a pretekal v triatlone.

Podľa psychológa Jána Kulhánka je dôležité brať starosti detí vážne, aj keď nám dospelým môžu často pripadať malicherné. „Tiež nezabúdať sa s nimi často rozprávať, aby boli ochotné a zvyknuté, keď ich niečo trápia, za nami prísť. Do tretice, keď dieťa výrazne zmení správanie, nemožno to hádzať len na pubertu,“ uviedol pre Blesk.cz Kulhánek.

 

 

Viac o téme: TragédiaČeskoŠtramberk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu