Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Slovenský hydrometeorologický ústav má nového riaditeľa: Stal sa ním Vasil Penev

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Novým riaditeľom Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa stal manažér v oblasti ekonomiky a informačných technológií Vasil Penev. Do funkcie ho na základe výsledkov riadneho výberového konania vymenoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Informoval o tom odbor komunikácie envirorezortu.

archívne video

Rozvodnený Dunaj vzbudzuje obavy: Podľa SHMÚ sa však obyvatelia Bratislavy nemajú čoho báť. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Ide o skúseného manažéra, ktorý v minulosti pôsobil na viacerých riadiacich funkciách v oblasti financií a informačných technológií," skonštatovalo ministerstvo. Taraba od nového riaditeľa očakáva najmä lepšie riadenie projektov súvisiacich s informačnými technológiami, prijímanie správnych manažérskych rozhodnutí a nastavenie transparentného financovania SHMÚ.

Penev po absolvovaní štúdia pôsobil ako obchodný riaditeľ viacerých súkromných spoločností. Medzi rokmi 2016 až 2020 pracoval ako vedúci odboru informačných technológií v Dopravnom podniku Bratislava. Rezort priblížil, že v SHMÚ pôsobil medzi rokmi 2017 a 2020 ako riaditeľ úseku podporných aktivít. V rokoch 2020 a 2021 bol poverený riadením sekcie ekonomiky v Sociálnej poisťovni. Súčasne pracoval od roku 2020 do roku 2024 ako projektový manažér medzinárodnej spoločnosti v IT oblasti.Predchádzajúci riaditeľ SHMÚ Martin Benko skončil vo svojej funkcii v apríli. Dôvodov na odvolanie Benka bolo podľa Tarabu množstvo. Išlo predovšetkým o zlý manažment riadenia inštitúcie, osobitne v oblasti manažovania IT projektov.

Viac o téme: RiaditeľSHMÚTomáš TarabaVasil Penev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu