Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Toto je najškaredší pes na svete: Chudák, pozrite na tú tvár! Znetvorila mu ju nepekná choroba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA – Súťaž o najškaredšieho psa na svete má tento rok nového víťaza – osemročného pekinského palácového psíka menom Wild Thang. Súťaže, ktorá sa konala počas veľtrhu Sonoma-Marin Fair 2024 v Kalifornii, sa zúčastnilo celkovo osem uchádzačov – väčšina z nich boli zachránení psi, ktorých si majitelia adoptovali z útulkov.

Divoký osemročný pekinský palácový pes Wild Thang z Oregonu sa zúčastnil piatich ročníkov súťaže o najškaredšieho psa sveta a v piatok minulý týždeň zaznamenal svoje prvé víťazstvo, informuje denník The Guardian. Podľa oficiálnej webovej stránky má Wild Thang svoj jedinečný vzhľad vďaka psinke, ktorú dostal ako 10-týždňové šteniatko. Choroba zabránila rastu jeho zubov, preto má visiaci jazyk a poruchu svalstva na jednej z nôh. „Okrem toho je to zdravý, šťastný psík,“ píše sa na stránke.

Na druhom mieste v súťaži sa umiestnil 14-ročný mopslík menom Rome. Tretie miesto zase obsadila 14-ročná bielosrstá sučka zmiešaného plemena menom Daisy Mae, ktorá bola zachránená z ulice vo veku dvoch rokov a prišla o zuby, srsť a zrak. Ďalšími uchádzačmi boli miešanci čivavy, čínskeho chocholatého psa a miešanca mopslíka, vrátane 14-ročného miešanca brussel-griffona a mopslíka menom Freddie Mercury.

Súťaž o najškaredšieho psa na svete sa koná už takmer 50 rokov. Organizátori sú toho názoru, že aj tieto nedokonalosti robia všetky psy jedinečnými. „Súťaž hovorí o dôležitosti propagácie obdivu všetkých zvierat a výhodách adopcie,“ dodáva webová stránka. S nápadom zorganizovať toto podujatie prišiel v roku 1971 obyvateľ Petalumy Ross Smith ako spôsob získavania finančných prostriedkov pre združenie Old Adobe.

Viac o téme: PesSúťaž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu