Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

SaS apeluje na prezidenta Pellegriniho, aby vetoval konsolidačný balíček

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná strana SaS apeluje na prezidenta SR Petra Pellegriniho, aby vetoval konsolidačný balíček a okrem zástupcov zdravotníkov prijal aj zástupcov živnostníkov, firiem a neziskových organizácií. Uviedla to v stredu strana SaS.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS ku schváleným konsolidačným opatreniam (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Prezident Peter Pellegrini po stretnutí so zdravotníkmi vyzýva vládu na dialóg, inak zváži veto konsolidačného balíka. Ten by mal zavetovať ihneď, a to s ohľadom na ľudí, podnikateľov a neziskové organizácie. Schválené konsolidačné opatrenia budú mať totiž dosah na všetkých a najmä na tých najzraniteľnejších. Zdražovanie pocítime všetci. Okrem zdravotníkov sa ozývajú aj firmy a podnikatelia, ktorých transakčná daň zruinuje. Peter Pellegrini by si pred týmto nemal zakrývať oči," povedal predseda strany Branislav Gröhling.

SaS apeluje na prezidenta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Strana taktiež upozornila, že vláda o konsolidačných opatreniach nerokovala nielen so zdravotníkmi, ale ani s odborármi a zamestnávateľmi. Podpredseda SaS Marián Viskupič sa spýtal, prečo prezident tento chýbajúci sociálny dialóg nekritizuje. Ak Pellegrini túto legislatívu podpíše, bude spoluzodpovedný za historicky najvyššie zdražovanie na Slovensku, doplnil Viskupič.

Viac o téme: SaSPeter PellegriniVetovanieKonsolidačný balík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu