Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Šok na Českom slávikovi 2007: Neter porazila tetu

Lucie sa tešila z bronzového slávika. Zobraziť galériu (3)
Lucie sa tešila z bronzového slávika. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Šok roka! Legendárnu speváčku Helenu Vondráčkovú (60) porazila v ankete Český slávik Mattoni 2007 jej neter Lucie (27)! Zatiaľ čo mladšia Vondráčková skončila bronzová, Helena sa prepadla až na piate miesto.

Okrem tohto momentu však udeľovanie hudobných cien ani tento rok neprinieslo žiadne veľké prekvapenie. Najväčšej priazni sa stále tešia Lucie Bílá (41) a Karel Gott (68)...

Helena Vondráčková bola posledné tri roky bronzová Slávica a stále na sebe tvrdo pracovala. Mala jeden koncert za druhým, úspešné platne, zahraničné vystúpenia... Ale! Fanúšikovia v hlasovaní rozhodli inak. Helena sa prepadla mimo medailové pozície až na piate miesto, zatiaľ čo jej neter Lucie zažiarila. „Toto skutočne nikto nečakal, pre Helenu to musí byť obrovské sklamanie. Drela na sebe, ako mohla. To isté však aj Lucka,“ prezradil českým médiám jeden z hudobných publicistov.

Výmena Vondráčkových na pomyselnom tróne je o to pikantnejšia, že spolu obidve už niekoľko rokov pre spory v rodine nekomunikujú. Helena ale porážku prijala s gráciou. Svojej neteri s úsmevom tlieskala a dokonca priateľsky pokývala hlavou.

Inak sa nejaké veľké prekvapenie nekonalo. Na prvom mieste po desiaty raz skončila Lucie Bílá (41), ktorá odsunula na druhú priečku vlaňajšiu víťazku Anetu Langerovú.

Pri spevákoch k žiadnym zmenám nedošlo. Zlato už po 33- -krát obhájil Karel Gott (68). Kvôli koncertu v Rakúsku však do pražskej Štátnej opery prísť nemohol a cenu neprišla prevziať ani jeho priateľka Ivana Macháčková. Televízia Nova teda zo záznamu pustila aspoň jeho poďakovanie.

Čo sa týka skupín, na prvé miesto sa po troch rokoch vrátila kapela Kabát, ktorá z trónu zosadili minuloročných víťazov - kapelu Divokej Bill.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu