Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

MIMORIADNY ONLINE Približne 2-tisíc Severokórejčanov sa presúva na západ Ruska k Ukrajine

(Zdroj: SITA/Ukrainian Emergency Service via AP)

KYJEV —  Približne 2000 severokórejských vojakov sa po výcviku presúva na západ Ruska k ukrajinským hraniciam, povedal agentúre Kjódó ukrajinský vojenský zdroj. Informácia prichádza len pár dní po tom, ako juhokórejská spravodajská služba uviedla, že sa v Rusku teraz nachádza asi 3000 severokórejských vojakov. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO

Výcvik vojakov Ukrajiny na zdokonaľovanie ich schopností a automatizácie (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

13:40 Nemecký kancelár Olaf Scholz a slovenský prezident Peter Pellegrini sa dnes zhodli, že vstup Ukrajiny do NATO, ako to žiada ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom takzvanom pláne víťazstva, nie je teraz realistický. Slovenským novinárom a ČTK to pri svojej nástupnej návšteve v Berlíne povedal Pellegrini. Podľa neho z jeho rozhovoru s kancelárom tiež vyplynulo, že medzi svetovými lídrami rastie presvedčenie, že by sa na vojnu na Ukrajine a jej budúci vývoj malo pozerať realistickejšie.

13:31 USA by mali zvážiť „priamu vojenskú akciu“, ak severokórejské jednotky vstúpia na Ukrajinu, hovorí predseda výboru Intel.

13:04 Južná Kórea by mohla prehodnotiť svoju zásadu nedodávať priamo zbrane Ukrajine. Závisieť to bude od rozsahu vojenskej spolupráce medzi Ruskom a Severnou Kóreou. Po štvrtkovom stretnutí so svojím poľským náprotivkom Andrzejom Dudom to v reakcii na správy o vyslaní severokórejských vojakov do Ruska povedal juhokórejský prezident Jun Sok-jol. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Jonhap.

12:43 Poľskí pohraničníci zadržali 11 organizátorov nelegálnej prepravy migrantov z Ruska a Bieloruska do západnej Európy.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinBieloruskoUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu