Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Kuriózny prípad Ukrajinky Natalie: Adoptívna rodina sa jej bála! MRAZIVÉ podobnosti s hororovou Sirotou

(Zdroj: Profimedia)

INDIANA – Rodina z Indiany si v roku 2010 adoptovala šesťročné dievča pôvodom z Ukrajiny, ktoré im rapídne zmenilo život. Uplynulo len niekoľko mesiacov, kým prišli s kontroverzným tvrdením, že dievčatko je v skutočnosti dospelá žena, ktorá ich týra, alebo sa ich dokonca pokúša zabiť. Bizarný prípad Natalie Graceovej šokoval svet, no jej verzia je úplne iná.

Natalia Graceová trpí ochorením nazývaním dwarfizmus. Ide o stav, ktorý postihuje ľudí aj zvieratá a prejavuje sa neobvykle malou výškou alebo nízkym vzrastom. Dospelí ľudia s týmto stavom, bez ohľadu na pohlavie, obvykle dorastajú do maximálne výšky 147 centimetrov. Jej adoptívni rodičia, Michael a Kristine Barnettovci, ju však obvinili, že sa vydáva za detskú sirotu a podľa ich slov ich emocionálne týrala a ohrozovala na živote. Dospeli až k záveru, že Natalia nemôže byť malým dieťaťom, pretože je na to až príliš zlovestná. Opustili ju dva roky po adopcii, pričom úspešne požiadali o zmenu jej dátumu narodenia z roku 2003 na 1989. To znamenalo, že bola právne uznaná ako dospelá žena vo veku 20 rokov. 

V čase vykonania DNA testu mala 22 rokov, z čoho vyplýva, že keď si ju manželia Barnettovci adoptovali, mala iba deväť rokov a nechali ju samú doma napospas osudu. Prípad má ale aj druhú verziu, ktorú podľa denníka Daily Star tvrdí samotná Natalia: „Trinásť rokov klamstiev. Zničili život dieťaťa. Vykreslili ma ako nejaké veľké monštrum, hoci v skutočnosti oni boli tí zlí.“ Proti Barnettovcom boli vznesené obvinenia zo zanedbania o dieťa, a v roku 2022 porota oslobodila Michaela. V roku 2023 sudca zamietol obvinenia aj proti Kristine s odôvodnením, že nebolo dostatok dôkazov na ich dokázanie bez pochybností. Príbeh Natalie je vyrozprávaný v dokumentárnej sérii s názvom „The Curious Case of Natalia Grace“, ktorá vyšla začiatkom tohto roka. 

V dokumente je podrobne opísané, ako prišla Natalia z Ukrajiny do USA prostredníctvom núdzového adopčného procesu a ako sa nasťahovala k Barnettovcom a ich biologickým synom. Benettovci tvrdili, že Natalia začala prejavovať známky násilia a údajne sa pokúsila dobodať členov rodiny, otráviť Kristine kávu a strčiť ju do elektrického plota. Michael tiež tvrdil, že sa raz v noci zobudil a uvidel Nataliu stáť na konci postele s nožom v ruke. Mnohí si v kontexte prípadu spomenuli na film s názvom „Sirota“ z roku 2009, ktorý rozpráva príbeh rodiny, ktorá adoptuje deväťročné ruské dievča s násilným správaním. V skutočnosti 33-ročná žena trpela dwarfizmom. 

Na Slovensku a v Čechách je dobre známy prípad istej Barbory Škrlovej, ktorá predstierala, že je 13-ročnou Aničkou a potom malým chlapcom Adamom aj napriek faktu, že bola dospelou osobou. Natalia na záver dodala: „Všetko čo Benettovci povedali, je lož. Všetko skopírovali z filmu Sirota. Veď uznajte – ukrajinské dievča, ruské dievča – to by sedelo. Sirota – to by tiež sedelo. Všetky tie šialené veci – stáť na konci postele s nožom, tiež to sedí s tým, čo sa dialo vo filme. Verím, že raz pravda zvíťazí.“

Viac o téme: PodvodAdopciaHororSirotaNatalia Grace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu