Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Varovanie expertov: Zima udrie už o niekoľko dní! Na Európu sa rúti chladný vzduch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú, že do Európy môže doraziť zima skôr, než sa predpokladalo. Odborníci radia pripraviť sa na prvé chladné dni už začiatkom novembra, pričom zima by mohla udrieť už počas druhého novembrového víkendu.

Ako október bude končiť, postupne sa rozlúčime s príjemným jesenným počasím. Meteorológovia predpovedajú, že s nástupom novembra začne jeseň ustupovať a do popredia sa dostane zima.

archívne video

Zima v Grónsku (Zdroj: Visit Greenland)

Pokles teplôt, ktorý meteorológovia očakávajú, naznačuje, že do strednej Európy by chladné počasie mohlo doraziť najskôr cez víkend 9. a 10. novembra. Pravdepodobnosť príchodu mrazivých dní v tomto období je pomerne vysoká.

Zimné počasie však zasiahne aj iné časti Európy. Podľa informácií portálu Euronews môže byť príčinou fenomén La Niña, ktorý prinesie výraznejší pokles teplôt, najmä na západe kontinentu, a chladnejšie podmienky, než je bežné pre toto obdobie. Meteorológovia predpokladajú, že teploty začnú klesať už s blížiacim sa novembrom.

Aj portál Accuweather na svojej stránke prináša predpoveď počasia na november. Podľa jeho údajov začiatkom, ale hlavne v ďalších dňoch novembra spadnú denné teploty na Slovensku pod 10 stupňov, dokonca až na 5 stupňov Celzia.

Viac o téme: ZimaPredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu