Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Veľká zmena v obľúbenej sieti predajní s potravinami: Mäso si už od nich v takejto forme nekúpite!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Českom preleteli pred pár dňami veľké novinky. Obchodný reťazec Tesco sa rozhodol doteraz používané obaly ma mäso vymeniť za nové, ekologické. Ako sme zistili, ekologickejšiu cestu razia pobočky tejto rozšírenej siete predajní aj na Slovensku.

V českých predajniach Tesca začali meniť plastové vaničky pri mletom mäse za špeciálny obal flow-pack. Spotreba plastov by sa takto mala znížiť až o 80 percent. Tesco sa o úsporu plastov snaží už dlhodobo. Zákazníkov chcú na výrobky v ekologickejších obaloch nalákať aj prostredníctvom výhodnejšej ceny. „Ihneď po zavedení budú výrobky zaradené medzi akčné ponuky s ešte priaznivejšími cenami,“ uviedol reťazec pre český portál idnes.cz.

archívne video 

Správca zálohového systému prispôsobil odberné miesta PET fliaš pre zdravotne znevýhodnených (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Na ekologickú cestu nastúpili aj pobočky na Slovensku. „Našim cieľom v Tescu je čo najviac eliminovať dopad nášho podnikania na planétu, vrátane znižovania obalov našich privátnych značiek. Od roku 2020 pri balení výrobkov našich privátnych značiek nepoužívame nerecyklovateľné alebo ťažko recyklovateľné obaly,“ uviedla pre Topky hovorkyňa spoločnosti Mária Zerzanová.

Zároveň poukázala na to, že mleté mäso privátnej značky Tesco je teraz balené v ekologickejšom obale, ktorý má o 80 % menej plastov než doteraz používaná vanička s plastovou fóliou. „Zákazníci mleté mäso v inovatívnom ekologickejšom balení nájdu aj v našich predajniach na Slovensku a v priebehu nasledujúceho roka budeme ponuku takto balených výrobkov rozširovať,“ dodala.

Viac o téme: PlastyTescoObalyMäso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu