Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

AKTUÁLNE Teroristický útok na predmestí tureckej metropoly! Hlásia mŕtvych aj zranených

Ilustračné foto aktualizované Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/IHA)

ANKARA - Sídlo spoločnosti Turkish Aerospace Industries (TAI) na predmestí tureckej metropoly Ankara sa v stredu stalo terčom teroristického útoku, ktorý si vyžiadal mŕtvych a zranených. Na sociálnej sieti X to bez ďalších podrobností uviedol turecký minister vnútra Ali Yerlikaya, informuje agentúra AFP a DPA.

aktualizované17:08 Traja ľudia zomreli a 14 bolo zranených pri dnešnom útoku na sídlo tureckej leteckej spoločnosti TUSAŞ na predmestí Ankary, uviedol na sieti X turecký minister vnútra Ali Yerlikaya. Po smrti sú podľa neho tiež dvaja útočníci. Predstaviteľ miestnej samosprávy Selim Cirpanoglu podľa agentúr uvádzal tri obete útoku a päť zranených. 

Turecké médiá informovali, že pred vstupom do areálu firmy, ktorá vyvíja a vyrába bojové lietadlá a drony, bolo najprv počuť výbuch a neskôr sa ozvala streľba. Podľa súkromnej televízie NTV boli na miesto vo štvrti Kahramankazan vyslané sanitky a vojaci. Zamestnancom nariadili, aby sa ukryli do bunkrov.

archívne video

Teroristický útok v Moskve

AKTUÁLNE Teroristický útok na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Yavuz Ozden)

Televízia CNN Türk informovala, že teroristom sa podarilo preniknúť do areálu spoločnosti. Zverejnila aj zábery ozbrojencov, ktorých zachytili bezpečnostné kamery. Podľa nepotvrdených informácií konflikt s teroristami stále prebieha. Minister spravodlivosti Ylmaz Tunč informoval, že prokuratúra v Ankare začala udalosť vyšetrovať ako teroristický útok. Spoločnosť TAI sa okrem iného podieľala na vývoji prototypov tureckej stíhačky Kaan.

Viac o téme: Firmaútok TureckoAnkaraTeroristi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu