Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

NEBEZPEČNÁ situácia v Tatrách! VIDEO Na vrchole uviazlo asi 200 ľudí, čakali tam až do noci

(Zdroj: Instagram/tatry_official/dawid.makowskl)

ZAKOPANÉ - Vo Vysokých Tatrách na poľskej strane zažili turisti cez víkend nebezpečnú situáciu, v ktorej by sa väčšina ocitnúť nechcela. Viac ako 200 ľudí uviazlo pri zostupe z vrchu Malolučniak pred úsekom, kde boli reťaze a rebríky a to na niekoľko hodín, pričom na pomoc im museli prísť aj horskí záchranári. Viacerí turisti totiž precenili svoje schopnosti.

archívne video

Turistika na vrch Babky v Západných Tatrách (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

V sobotu popoludní sa vo Vysokých Tatrách pred úsekom s reťazami vytvoril dlhý rad s viac ako 200 ľuďmi, ktorí na mieste čakali niekoľko hodín. Stalo sa to pri zostupe z poľského vrchu Malolučniak. Viacerí turisti neprispôsobili svoje schopnosti a vybavenie podmienkam a tak na mieste uviazli stovky ľudí, ktorí tam čakali v dlhom rade aj po zotmení. Informuje o tom oficiálna stránka Tatier na sociálnej sieti.

Na pomoc museli prísť horskí leteckí záchranári, ktorí vyrazili na náročný úsek a pomohli ľuďom, ktorým sa v ťažkej oblasti nedarilo dostať dole. Ako informoval autor videa, ktorý zachytil uviaznutý zástup v Tatrách, niektorí čakali až do noci.

"Takto sa končí výlet, keď sú ľudia nepripravení fyzicky, ani s vybavením. Treba predpokladať, že na jeseň môžu byť podmienky vrtošivé," uviedla jedna z komentujúcich. "Takto to dopadne, keď rovno od stola vylezieš bez prípravy na hory," komentoval ďalší.

Malolučniak je vrch v Poľsku v hlavnom hrebeni Západných Tatier na slovensko-poľskej hranici. Leží nad ohybom Tichej doliny nad Podbanským, približne 25 km severovýchodne od Liptovského Hrádku. 

Viac o téme: PoľskoVysoké TatryMalolučniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu