Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Vysnívaná dovolenka v Turecku sa zmenila na HOROR! Martu (40) zrazilo auto, skončila v kóme: Deti prosia o pomoc

Poľku Martu Dubielovú zrazilo v Turecku auto, v nemocnici bojuje o život Zobraziť galériu (2)
Poľku Martu Dubielovú zrazilo v Turecku auto, v nemocnici bojuje o život (Zdroj: Getty Images, siepomaga.pl)

VARŠAVA - Poľka Marta Dubielová (40) z obce Brzezie vo Veľkopoľskom vojvodstve a matka troch detí je od 21. septembra hospitalizovaná v tureckej nemocnici. Ocitla sa tam po vážnej dopravnej nehode počas dovolenky v Kusadasi, pri ktorej utrpela ťažké zranenia. Jej rodina a deti prosia verejnosť o pomoc pri jej prevoze späť do Poľska.

archívne video

Dovolenka so svojim miláčikom! Auto, lietadlo alebo autobus: Všetko, čo musíte vedieť o cestovaní so psom (Zdroj: NL/TH)

Rodina si na dovolenku šetrila dlhý čas a bola splnením ich sna. Nestihli si ju však užiť. K nehode došlo 21. septembra, v druhý deň pobytu Marty a jej partnera na dovolenke v Turecku. Marta prechádzala cez priechod pre chodcov na zelenú, keď do nej vrazilo auto. Skončila v nemocnici vo vážnom stave, informuje portál Wiadomosci.

Marta Dubielova bojuje v tureckej nemocnici o život
Zobraziť galériu (2)
Marta Dubielova bojuje v tureckej nemocnici o život  (Zdroj: Facebook/Mateusz Witkowicz)

Marta momentálne bojuje o život na jednotke intenzívnej starostlivosti v tureckej nemocnici. V dôsledku nehody musela podstúpiť operáciu. Stále je však v kóme a napojená na umelú pľúcnu ventiláciu. Má opuch mozgu a vážne poranenia hlavy a tvárovej časti lebky. Nevyhnutná bude aj ďalšia operácia mozgu na klinike. V Poľsku na Martu čakajú tri milujúce deti, zúfalá rodina a priatelia. 

Náklady sú obrovské

Rodina chce Martu previezť do Poľska. Je to však problém, pretože náklady na prevoz pacientky do nemocnice v Poľsku sú obrovské. Teraz je podľa slov jej troch detí, partnera Tomáša a priateľky Olívie najdôležitejšie vyzbierať niekoľko desiatok tisíc eur na zaplatenie špecializovaného lietadla na zdravotnícky transport. "Lekári odporúčajú prevoz Marty do špecializovanej nemocnice, no zdravotný prevoz stojí až 30-tisíc eur! A toto je len začiatok. Veríme, že Martu odvezieme do Poľska, kde by mohla pokračovať v liečbe a rehabilitácii," píšu príbuzní, ktorí spustili zbierku.

 

https://www.siepomaga.pl/marta-dubiel

Posted by Mateusz Witkowicz on Saturday, October 12, 2024

Druhý vážny finančný problém rodiny vyplýva z toho, že turecká nemocnica, v ktorej je hospitalizovaná, vystavila účet za liečbu a pobyt vo výške 55 tisíc-eur, pričom táto suma každým dňom narastá. Cestovná kancelária im totiž poskytla len základné poistenie. Žiadosti rodiny adresované poľskému Ministerstvu zdravotníctva zatiaľ zostávajú bez odpovede. Vyjadrenie nevydala ani poisťovňa, v ktorej si dvojica zakúpila poistenie na dovolenku.

Jej syn Mateusz zverejnil v piatok (11. 10) na sociálnej sieti srdcervúce vyznanie matke, ktorá v ten deň dovŕšila 40. narodeniny. "Milá mamička, dnes máš 40-tku. Takto nemalo vyzerať, takto to nemalo byť... Tento rok tráviš 40. narodeniny v tureckej nemocnici v hlbokom spánku. Dúfam, že si na nás pamätáš, pamätáš, že ťa ľúbime a vieš, že ťa čakáme," napísal vo vyznaní plnom emócií.

 

Kochana mamo dziś są twoje 40 urodziny 😔 nie tak one miały wyglądać ,nie tak miało być … dziś śpiewając ci piosenkę a...

Posted by Mateusz Witkowicz on Friday, October 11, 2024
Viac o téme: TureckoNehodaDovolenkaPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu