Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Žena (23) spadla do škáry medzi balvanmi: Sedem hodín visela dolu hlavou! A to všetko kvôli... Čistý bizár!

(Zdroj: Getty Images/Facebook/NSW Ambulance)

SYDNEY – Iba málokto si dnes už dokáže predstaviť život bez telefónu. Napriek tomu je dôležité si pamätať, že vlastné zdravie je dôležitejšie ako akákoľvek technológia. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila žena, ktorá sa snažila zachrániť svoj telefón zo škáry v skalách a sama tam na sedem hodín uviazla.

Austrálske pohotovostné služby zverejnili na sociálnych sieťach podrobnosti o nezvyčajnom prípade, ktorý sa začiatkom mesiaca odohral v regióne Hunter Valley v Novom Južnom Walese severne od Sydney. Dvadsaťtriročnej žene spadol mobil do štrbiny medzi kameňmi a keď sa ho snažila vytiahnuť, sama uviazla hlavou dole v trojmetrovej diere. Našťastie bola na mieste spolu s kamarátmi, ktorí sa ju pokúsili zo štrbiny vytiahnuť. To sa im ale nepodarilo, a tak kontaktovali záchranné zložky.

 

BETWEEN A ROCK AND A HARD PLACE: This patient got herself in a spot of bother earlier this month in the Hunter Valley,...

Posted by NSW Ambulance on Monday, October 21, 2024

Keď dorazili na miesto, naskytol sa im bizarný pohľad. Zistili, že žena v tom čase visela dole hlavou už viac ako hodinu. Podľa príspevku, ktorý predstavitelia záchranného tímu NSW Ambulance uverejnili na Facebooku, trvalo neuveriteľných sedem hodín, kým odstránili kamene a ženu zachránili. V rámci záchrannej akcie bola odstránená aj skala s hmotnosťou asi 500 kilogramov.

Po siedmich hodinách strávených hlavou dole v diere medzi skalami žena utrpela len menšie škrabance a modriny, no nakoniec aj tak prišla o mobil. „Za 10 rokov ako záchranár som sa nikdy nestretol s takouto situáciou, bolo to náročné, ale neuveriteľne obohacujúce,“ povedal Peter Watts, špecialista záchrannej zdravotnej služby.

Viac o téme: MobilSkalyZáchranná akciaUviaznutieŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu