Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Tragédia v talianskom meste Saviano: Výbuch plynovej bomby v rodinnom dome! Najmenej tri obete

Kolaps domu neďaleko Neapolu.
Kolaps domu neďaleko Neapolu. (Zdroj: X/BreakingItalyNe)

NEAPOL – Počet obetí zničenia dvojposchodového domu, ktorý sa v nedeľu zrútil v talianskom meste Saviano, stúpol na tri. Informujú o tom agentúry DPA a ANSA.

Telá dvoch súrodencov vo veku štyri a šesť rokov záchranári objavili už skôr, telo ich 41-ročnej matky objavili počas pátrania. Záchranári v nedeľu večer naďalej pátrali po 80-ročnej starej mame súrodencov. Pátranie však napredovalo pomaly a šance na to, že ju objavia živú rýchlo klesajú. Zdravotníci 40-ročného muža odviezli v kritickom stave do nemocnice. Dvojročný chlapec nie je v ohrození života, píše ANSA.

archívne video

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

Nešťastie sa odohralo v nedeľu ráno. Mestom s približne 15.000 obyvateľmi otriasol výbuch, ktorý podľa svedkov pripomínal sonický tresk. Ten vzniká, keď rýchlosť letu lietadla prekoná rýchlosť zvuku.

Bezprostredne po tragédii nebola jej príčina známa, podľa predbežných výsledkov vyšetrovania však výbuch spôsobila plynová bomba v byte starej mamy žijúcej na poschodí domu. Rodičia s deťmi obývali prízemie. Mesto Saviano sa nachádza približne 30 kilometrov severovýchodne od centra Neapolu.

Viac o téme: PlynDomObeteZrútenieTalianskoVýbuchSaviano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu