Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Desivé odhalenie: Putin je pripravený odpáliť jadrovú bombu! Test sa môže začať kedykoľvek

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via AP)

MOSKVA - Myslí to teraz Vladimir Putin vážne? Šéf Kremľa je údajne pripravený vykonať jadrové testy v Arktíde. Odborníci už bijú na poplach. Rusko tvrdí, že testy sa môžu začať „kedykoľvek“.

Čo robí Vladimir Putin teraz? Teraz vyšlo najavo, že vodca Kremľa by mohol v Arktíde odpáliť jadrovú zbraň „kedykoľvek“. O znepokojujúcom vývoji informoval okrem iných aj The Sun.

archívne video

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Podľa správ sa pozdĺž nórskej hranice s Ruskom našli silné stopy rádioaktívneho materiálu. Samotný Kremeľ uviedol, že je „plne pripravený“ prvýkrát od studenej vojny otestovať jadrové bomby. Ruskí predstavitelia v utorok uviedli, že test v Arktíde by sa mohol vykonať okamžite, ak diktátor vydá príkaz.

Vrcholní predstavitelia Kremľa údajne vyvíjajú tlak na Putina, aby odpálil apokalyptický jadrový výbuch ako varovanie pre Západ. Skúšobná explózia by sa uskutočnila na starom sovietskom mieste, ktoré sa prvýkrát použilo pred 70 rokmi na ruskom súostroví Nová Zem, ktoré leží západne od vnútornej euroázijskej hranice v Severnom ľadovom oceáne a je súčasťou Európy.

Testy sa môžu „začať kedykoľvek“

Riaditeľ zariadenia, admirál Andrej Sinicyn, povedal: "Testovacie miesto je pripravené na úplné obnovenie testovacích aktivít. Je plne funkčné. Laboratórium a testovacie zariadenia sú pripravené. Personál je pripravený. Keď bude vydaný príkaz, začneme s testami každú chvíľu." Sinicyn ďalej tvrdí, že Západ už zvýšil dohľad, pravdepodobne na znak znepokojenia nad jadrovými testami. "Zahraničná technická spravodajská služba monitoruje naše aktivity na Novej Zemi," povedal.

Kremeľ provokuje Západ

Podľa správy Dmitrij Rogozin, bývalý Putinov šéf vesmírnej agentúry, vyzval na začatie zakázaných jadrových testov na Novej Zemi. „Musíme prinútiť Západ, aby sa mu od strachu triasol zadok,“ hromžil. Niektorí Putinoví propagandisti sa domnievajú, že Kremeľ jadrovým testom reaguje na možné západné uvoľnenie zbraní pre ukrajinské útoky na ruské územie.

Odborníci sa obávajú, že by Putin mohol otestovať smrtiaci Burevestnik

Experti sa teraz obávajú, že by Rusi mohli otestovať smrtiaci Burevestnik – raketu s jadrovým pohonom prezývanú „Lietajúci Černobyľ“ – na súostroví Nová Zem. Je schopný zostať vo vzduchu niekoľko dní, dokonca týždňov, pred útokom na nepriateľské ciele, píše Sun. Predpokladá sa, že raketa bude vypustená pomocou raketového motora na pevné palivo.

Nórsky úrad pre ochranu pred žiarením a jadrovú bezpečnosť (DSA) medzitým uviedol, že počas leta sa na testovacej lokalite Burevestnika uskutočnili nejaké aktivity, ktoré však zostávajú prísne tajné. "Neexistujú žiadne oficiálne správy o testovaní Burevestnika, ale známky toho možno vidieť pri pohľade na denne aktualizované satelitné snímky arktického súostrovia." Podľa toho úrady v posledných týždňoch vo vodách neďaleko Novej Zeme spozorovali niekoľko nákladných lodí a špeciálnych lodí, ako aj dopravných lietadiel.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinJadrový výbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu