Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

MIMORIADNY ONLINE Ruské sily zasiahli obytnú budovu v Charkove: Na mieste prebiehajú záchranné práce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo)

KYJEV/MOSKVA - Ruské sily v sobotu večer zasiahli viacposchodovú obytnú budovu v Charkove, druhom najväčšom meste Ukrajiny. Počas útoku utrpelo zranenia najmenej 12 osôb, uviedol primátor mesta Ihor Terechov. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

archívne video

Výcvik ukrajinských vojakov: Silu a vytrvalosť rozvíjajú v rámci mnohonárodnej operácie INTERFLEX vo Veľkej Británii (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

8:29 AKTUALIZOVANÉ: Ruský útok na Charkov zranil 21 vrátane detí.

7:51 Zelenskyj navštívi americkú továreň na výrobu nábojov pre Ukrajinu.

6:29 Ruský prezident Vladimir Putin žartoval o podpore pre demokratickú kandidátku Kamalu Harrisovú v amerických prezidentských voľbách. Vyhlásil to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre Sky News Arabia.

6:05 Do ekonomickej obnovy Ukrajiny po skončení vojny s Ruskom sa zatiaľ prihlásilo viac ako 3000 poľských firiem. Pre agentúru PAP to povedal Pawel Kowal, splnomocnenec poľskej vlády pre obnovu Ukrajiny.

6:03 Rusko plánuje pred zimou zaútočiť na jadrové zariadenie na Ukrajine. Vyhlásil to v sobotu ukrajinský minister zahraničných vecí Andrij Sybiha. Zároveň vyzval Medzinárodnú agentúru pre atómovú energiu (MAAE), aby zriadila stále monitorovacie misie v ukrajinských jadrových elektrárňach.

Rusko vykonalo dva útoky na mesto Charkov

Terechov na platforme Telegram oznámil, že Rusi použili navádzanú bombu a že na mieste prebiehajú záchranné práce. Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Syniehubov upresnil, že celkovo došlo k dvom útokom na mesto.Rusko pravidelne útočí na civilné ciele na Ukrajine a na Charkov, ktorý je od hraníc vzdialený len 30 kilometrov, píše agentúra DPA.

Pri útoku na Charkov utrpelo zranenia 12 ľudí a 60 museli evakuovať

Ruské sily v sobotu večer zasiahli viacposchodovú obytnú budovu v Charkove, druhom najväčšom meste Ukrajiny. Počas útoku utrpelo zranenia najmenej 12 osôb a 60 obyvateľov museli úrady evakuovať, uviedol primátor mesta Ihor Terechov. Terechov na platforme Telegram oznámil, že Rusi použili navádzanú bombu a že na mieste prebiehajú záchranné práce. Ukrajinský verejnoprávny telerozhlas Suspilne uviedol, že bomba dopadla na strom pred jedným z vchodov do budovy a došlo k výbuchu a následnému požiaru niekoľkých áut.Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Syniehubov vyhlásil, že medzi ranenými bolo aj dieťa. Podľa jeho slov Moskva uskutočnila dva útoky na Charkov a jeden ďalší neďaleko mesta Izjum, kde došlo k požiaru dvoch domov.

V piatok ruské sily podnikli tri útoky na Charkov, pri ktorých utrpelo zranenia 15 ľudí. V meste Nikopol zabil v sobotu útok ruského dronu dvoch ľudí, uviedol gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak. Pri ruskom útoku zahynul jeden človek aj v meste Kurachovo, uviedla prokuratúra Doneckej oblasti.Rusko od začiatku vojny pravidelne útočí na civilné ciele na Ukrajine a na mesto Charkov, ktoré je od hraníc vzdialené len 30 kilometrov, píše agentúra DPA.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu