Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Putin sa snaží poraziť ĎALŠIEHO nepriateľa: Rozkaz pre vedcov znel jasne – BOJ proti STARNUTIU!

Ruský prezident Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Sputnik/kremlin Pool Photo/Alexander Kazakov)

MOSKVA – Všetci ľudia sú smrteľní a nikto tu nebude naveky. Tento prirodzený fakt sa ale ruský prezident snaží zmeniť. Jeho vek už dávno prekročil polstoročnicu, no šéf Kremľu je očividne spokojný so svojím životom. Jediným problémom je čas, ktorý nevie zvrátiť. Vedcom preto zadal úlohu, ako oklamať starnutie.

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin (71) je jedným z najdlhšie vládnucich štátnikov na celom svete. V politike pôsobil ako prezident aj premiér, kde si tieto funkcie vymieňal s Dmitrijom Medvedevom. Do prezidentského kresla nastúpil po prvýkrát ešte v roku 1999, keď náhle nahradil Borisa Jeľcina. Čas sa zastaviť nedá, no Putin odmieta zdieľať názor, že sa proti nemu nedá aspoň bojovať. 

Cez rezort zdravotníctva 

Ruský vládca má v poslednej dobe veľký záujem o omladzovacie techniky, po ktorých by nielen vyzeral mladšie, ale aj jeho telo by tak fungovalo.  Podľa webu Meduza kontaktoval počas leta cez rezort zdravotníctva ruských vedcov a žiadal ich, aby vyriešili problém s biologickými hodinami. 

Putin sa snaží poraziť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nemenovaný zdroj z ruského národného medicínskeho výskumného centra prezradil, že "všetci vedci boli 'požiadaní', aby urýchlene v rámci jedného dňa poslali celý svoj výskum a poznatky v tejto oblasti". Okrem toho mali zaslať aj svoje návrhy na zníženie počtu poškodených (starých) buniek v ľudskom tele. Ide o kognitívne a zmyslové poruchy ako aj o posilnenie imunitného systému jedinca.  

Ruský genóm 

Medzi najznámejších vedcov, ktorí sa podieľajú na výskume, patrí aj konšpirátor Michail Kovalčuk (77), ktorý dlhodobo obhajuje vývoj tzv. "ruského genómu" a je posadnutý honbou za nesmrteľnosťou. Obvinil USA z vytvorenia nového "poddruhu človeka", ktorý "konzumuje len potraviny na báze GMO (geneticky upravené), je obmedzený a rozmnožovanie tohto poddruhu je pod stálou kontrolou".

Je to brat blízkeho Putinovho človeka, Jurija Kovaľčuka, a zároveň zamestnáva prezidentovu najstaršiu dcéru, endokrinologičku Mariu Voroncovovú (39). Jedným z jej výskumov je boj proti starnutiu, ktorý má do roku 2030 zachrániť 175-tisíc životov. 

Lieky na mladosť

Výskum Michaila Kovaľčuka  je úzko spätý s Konstatntinom Skryabinom, ktorý často hovoril o "večnom živote" a bývalým profesorom a riaditeľom Petrohradského inštitútu bioregulácie Vladimirom Khavinsonom. Ten tvrdil, že sa mu podarilo docieliť, aby sa ľudia dožili 110 alebo aj 120 rokov, a to spomalením procesu starnutia. Je o ňom známe, že v minulosti sa snažil omladiť Brežneva aj Jeľcina.

Mirror píše, že Kahvisonove "liečivé koktejly" užívala Putinova milenka Alina Kabaevová aj profesionálni ruskí športovci. "Ruský silák (Putin) nefajčí, nepije a veľa športuje. Predpokladám, že bude žiť najmenej 20 rokov," uviedol. Nepovedal však, či šéf Kremľa užíval jeho medicínu.  

Spustenie projektu

Začiatkom tohto roka Putin oznámil, že Rusko potrebuje nový národný projekt zameraný na zachovanie zdravia svojich občanov. Dňa 14. februára 2024 vyhlásil na ruskom fóre o nových technológiách do budúcnosti spustenie projektu pod názvom "Nové technológie na ochranu zdravia". 

"Vláda bude investovať do technológie, ktorá zabráni starnutiu buniek a ďalších inovácií zameraných na zabezpečenie dlhovekosti. Jeden z programov sa zameria konkrétne na vývoj biomedicínskych technológií pre aktívnu dlhovekosť a zdravé starnutie," uviedla v máji tohto roku podpredsedníčka ruskej vlády Tatiana Golikova na výstave v Moskve pod názvom "Rossija". 

V požiadavke ministerstva zdravotníctva sa hovorí o technológii zameranej na aktívnu dlhovekosť, ale v skutočnosti má len nepriamy vzťah k predĺženiu života (záchrana a výroba orgánov). V Rusku na túto oblasť dohliada vládna korporácia pre atómovú energiu Rosatom, s ktorou má Michail Kovaľčuk úzke väzby.

Potenciálny dvojník

Putin vyzeral dlhé roky bezo zmeny, no v posledných rokoch sa jeho vzhľad a vystupovanie výrazne zmenili. Potáca sa, vyzerá vyčerpane a miestami akoby výrazne pribral na váhe. Mnohí začali špekulovať o jeho zdravotnom stave a tieto zmeny pripisujú pravidelnému užívaniu ťažkých liekov.  

Keir Giles, odborník na Rusko z Chatham House, pre The Sun povedal, že niet pochýb o tom, že Putinov zdravotný stav sa zhoršil. "Pokiaľ pozorne sledujete Putina, je ťažké si nevšimnúť, že pomerne často niektorý z jeho príhovorov nevedie jedna a tá istá osoba. Navyše niekedy vyzerá zdravo a pri inej príležitosti sa zase tvári akoby mal veľké bolesti. Jeho skutočný stav je pre nás všetkých záhadou," tvrdí. 

Britský profesor a historik Anthony Glees povedal, že je presvedčený, že Putin používa dvojníka. "Musím povedať, že Putin je pre mňa záhadou. Občas som sa už vyjadril, že má nafúknuté líca. Som presvedčený, že má viacerých dvojníkov. Putin v skutočnosti veľmi dbá o svoj imidž. Preto nevieme s určitosťou povedať ani vyvrátiť, či na záznamoch z jeho verejných prejavov skutočne vystupuje on sám," priblížil Glees. 

Viac o téme: VýskumRozkazDlhovekosťRuskoVladimir PutinNesmrteľnosťAnthony GleesBoj proti starnutiuMichail KovaľčukVladimir KhavinsonKeir Giles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu