Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Zvrátený sériový vrah zabil len šesťročné dievčatko: Priznal sa spoluväzňovi, pretože si myslel, že je Ježiš!

(Zdroj: X/necronomipod/Getty Images)

MARYLAND – Hadden Clark možno nie je taký známy ako Ted Bundy alebo Jeffrey Dahmer, napriek tomu ohavnosť jeho zločinov vyráža dych. Nová dokumentárna séria s názvom „Born Evil: The Serial Killer and the Savior“ na HBO Max prezrádza fakty o jeho zvrátenej minulosti, ale aj šokujúcich priznaniach.

Hadden Clark si odpykával čas vo väzení za vraždu, keď sa priznal k svojim hriechom spoluväzňovi – dlhovlasému bradatému mužovi, o ktorom veril, že je Ježiš. Povedal mu o tom, že pil krv svojich obetí a kreslil ich karikatúry. Spoluväzeň Jack Truitt počúval podrobné opisy o tom, ako Clark podrezal hrdlo malému dievčaťu v ružových plavkách, vypil jej krv a zjedol kúsok jej mäsa a následne ju pochoval. V priebehu rokov sa priznal k vražde viacerých ľudí – potvrdené sú však iba dve obete. Clark zavraždil iba šesťročnú Michele Dorrovú 31. mája 1986. O niekoľko rokov neskôr, 18. októbra 1992, zabil 23-ročnú absolventku Harvardu Lauru Houghtelingovú. Clarkovi, diagnostikovanému paranoidnému schizofrenikovi, však trvalo roky, kým sa priznal.

Vražda Laury Houghtelingovej

Keď spolupracovníci Laury Houghtelingovej oznámili, že neprišla do práce, jej brat poznamenal, že ich rodinný záhradník Clark sa mu celý deň vyhýbal. Povedal to polícii, ktorá Clarka rýchlo vzala na výsluch – ten však mal alibi. O niekoľko dní neskôr odoslal podľa denníka Mirror mrazivú kondolenčnú pohľadnicu Laurinmu bratovi a jej matke Penny. „Prosím, zavolajte mi, keď budete opäť pripravení na práce v záhrade," napísal Clark na pohľadnicu. Polícia neskôr našla krvavý odtlačok jeho prsta na Laurinej obliečke na vankúš, ktorá bola pohodené v lese. Ukázalo sa, že Clark Lauru udusil vankúšom v jej spálni, bodol ju a neskôr jej odrezal jeden ušný lalôčik. V čase vraždy mal na sebe parochňu a šaty Laurinej matky. Súd ho odsúdil na 30 rokov väzenia. Za mrežami však svojmu spoluväzňovi povedal aj o ďalšej vražde, o ktorej polícia doposiaľ netušila.

Vražda šesťročnej Michele Dorraovej

Michele Dorrová mala len šesť rokov, keď 31. mája 1986 zmizla zo svojho dvora. Oblečená bola v ružovo-bielych bodkovaných plavkách a podľa otca ju naposledy videli kráčať k nafukovaciemu bazénu. V tom čase Clark žil so svojím bratom v Silver Spring, len dva domy ďalej od miesta, kde žila Michele so svojím otcom, informoval denník New York Times. Až do roku 2000 bola nezvestná, no po Clarkovom priznaní spoluväzňovi polícia našla plytký hrob v neďalekom parku. Clark jej podrezal hrdlo nožom a následne si odpil z jej krvi a dokonca zjedol kúsok jej mäsa.

Z činov obvinil svoje ženské alter ego

Koncom 90. rokov 20. storočia začal špeciálny agent FBI Lou Luciano viesť s Clarkom zdĺhavé výsluchy. „Máte do činenia s viacerými osobnosťami, chlapom, ktorý jedáva plesnivé bravčové karbonátky. Je to vrah. Je to bezduchý jedinec,“ povedal Luciano, informuje denník Independent. „Bol som medzi tými najhoršími ľuďmi na planéte. Ale tento chlap je odchýlkou ľudstva. Nepatrí sem. Bolo to ako sedieť so Satanom,“ dodal Luciano pre Fox News Digital. Podľa jeho slov mal Clark viacero osobností – a Kristen Bluefinová bola jednou z nich. Clark trval na tom, že za vraždy je zodpovedná práve Kristen. Podľa jeho slov je Kristen zlá, konzumuje surové mäso a miluje schovávačky. „Myslím, že Kristen bola pravdepodobne jeho stena, jeho štít,“ vysvetlil Luciano.

Počas jedného z rozhovorov Luciano požiadal Clarka o fotku Kristen a on mu odovzdal kresbu blondínky s veľkými modrými očami. Luciano si všimol, že kresba pripomína špeciálnu agentku FBI Desiree Smithovú. Keď ju priviedli, aby pomohla pri výsluchu, Clark sa usmial a povedal: „Ty si Kristen.“ Vyšetrovateľom sa potom podarilo od Clarka získať ďalšie informácie. V roku 2000 sa polícii s pomocou Truitta podarilo zúžiť pátranie. Ako Clarkov spoluväzeň si však okrem ohavných opisov vrážd spomína aj na incident s kartónmi mlieka. Podľa jeho slov mal Clark vo svojej skrinke až 15 kartónov mlieka, ktoré nechal skysnúť. Keď sa ho spýtal, prečo mlieko nevyhodí, Clark mu odpovedal, že zápach mu pripomína rozkladajúce sa telá.

Bratia kanibali

V dokumentárnej sérii je spomenuté aj Clarkovo detstvo. Matka ho údajne nútila za trest nosiť dievčenské oblečenie. Sám sa priznal ku záľube v zabíjaní a pitvaní zvierat. Tretí Clarkov brat je tiež odsúdený vrah. Bradfield Clark, teraz 73-ročný, bol v roku 1985 odsúdený za zabitie a rozštvrtenie pracovníčky v Kalifornii, pričom údajne zjedol časti jej mŕtvoly. Vyšetrovatelia poznamenávajú, že je zriedkavé, aby boli dvaja bratia zapojení do úplne nesúvisiacich vrážd približne v rovnakom čase. Doposiaľ nie je známe, či Clark zabil aj ďalších ľudí. V súčasnosti si odpykáva dva po sebe idúce 30-ročné tresty odňatia slobody vo Východnom nápravnom ústave vo Westoveri v štáte Maryland.

Viac o téme: VraždaSériový vrahHadden Clark
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu