Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Žena (64) umývala riad, keď pocítila uhryznutie: VIDEO Obrovský pytón ju dve hodiny držal v smrteľnom objatí!

(Zdroj: X/Trend_War_Newss)

BANGKOK – Šesťdesiatštyriročná žena umývala riad vo svojom dome, keď ju pytón uhryzol do nohy a omotal sa okolo nej. Dlhé dve hodiny bol ovinutý okolo jej nohy. Ženine úpenlivé prosby napokon započul sused, ktorý zalarmovať záchranné zložky.

Aromu Arunrojovú niekoľkokrát pohrýzol pytón, ktorý sa dostal do jej domu v provincii Samut Prakan južne od Bangkoku. Okolo 20:30 miestneho času umývala riad, keď zrazu pocítila, že ju niečo hryzie do nohy. „Pozrela som sa a bol to had,“ povedala v rozhovore pre thajskú televíziu, informuje denník The Guardian. Snažila sa s hadom bojovať a kričala o pomoc, no nikto ju nepočul. V jednom momente chytila ​​hada za hlavu a dúfala, že ju konečne pustí. „Nepustil ma, stále ma zvieral čím ďalej, tým silnejšie,“ povedala.

Sused nakoniec počul jej volanie o pomoc a okolo 22:00 zavolal pomoc. Seržant Anusorn Wongmali z polície povedal, že vylomil dvere po tom, čo zvnútra počul slabý hlas. „Určite ju pytón dlhšiu chvíľu zvieral, pretože mala bledú kožu,“ uviedol Wongmali. Ako sa neskôr ukázalo, plaz bol dlhý štyri metre a vážil viac ako 20 kilogramov. Členovia záchrannej organizácie sa pripojili k polícii a zachránili Arunrojovú, ktorá bola následne prevezená na ošetrenie do nemocnice.

Pytóny nie sú jedovaté, ale ich uhryznutie môže spôsobiť infekcie. Svoju korisť zabíjajú tak, že sa okolo nej ovinú a udusia ju. Podľa tamojšieho národného úradu pre zdravotnú bezpečnosť bolo v Thajsku v roku 2023 liečených asi 12 000 ľudí kvôli uhryznutiu jedovatým hadom. Podľa vládnych údajov minulý rok zomrelo na uhryznutie hadom 26 ľudí.

Viac o téme: PytónUhryznutieThajskoŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu