Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragédia v dovolenkovom raji: Žralok odhryzol žene nohu! Nemala šancu prežiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Žena z Nemecka zomrela napriek snahe záchranárov po tom, čo na ňu pri pobreží západnej Afriky zaútočil žralok. Podľa španielskej námornej záchrannej služby, ktorá ranených poskytovala pomoc, žena prišla o nohu a zomrela o niekoľko hodín neskôr pri leteckom prevoze do nemocnice. Informovala o tom agentúra AFP.

Incident sa odohral na voľnom mori zhruba 180 kilometrov od západosaharského mesta Dakhla, kde sa 30-ročná Nemka plavila na katamaránu a žralok na ňu zaútočil.Tragédia sa stala v oblasti, za ktorú zodpovedá španielska námorná služba. Záchranári chceli zranenú turistku prepraviť do nemocnice v Las Palmas na Gran Canaria, najväčším z Kanárskych ostrovov, utrpela ale zástavu srdca a zomrela na palube vrtuľníka.

Napadnutie žralokmi sú v tejto oblasti podľa AFP vzácne. Podľa štúdie, ktorú zverejnila databáza prevádzkovaná Floridským prírodopisným múzeom, sa v roku 2023 celosvetovo zvýšil počet "nevyprovokovaných" útokov žralokov na 69 oproti roku 2022 s 63 útokmi. Ide však o prípady napadnutia, keď sa človek úmyselne priblížil ku žralokovi alebo plával v oblasti, kde sa používa návnada na prilákanie rýb.

Viac o téme: ŽralokAfrikaNemkaNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu