Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragédia na mori: Mladík (†16) išiel na lov rýb harpúnou! Napadol ho žralok a odhryzol mu hlavu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FALMOUTH - Chlapec vyšiel na more loviť ryby harpúnou a už sa nevrátil. Až na druhý deň objavili potápači jeho telo pri severnom pobreží Jamajky: Žralok mu odtrhol hlavu a ľavú ruku!

Jahmari Reida (16) pravdepodobne napadol a dohrýzol na smrť žralok tigrí. Po tragédii sa na Falmouth Fishing Beach zhromaždilo množstvo ľudí. Telo tam vytiahli na breh. Jahmariho otec Michael Reid bol medzi smútiacimi, informuje platforma Jamaica Observer. Taxikár nemohol uveriť, čo sa stalo. Svojmu synovi opakovane odporúčal, aby nelovil harpúnou: „Často sme sa o tom hádali. Lovil bez potreby, nemal na to dobrý dôvod.“

archívne video

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Sledoval žralok výletnú loď?

Rybár Christopher Reynolds uviedol, že obrovského žraloka tigrieho spozorovali potápači, ktorí objavili odhryznutú ruku študenta: "Všetci rybári vyšli von, a keď sa potápali, aby ju zdvihli, videli veľkého žraloka, ale nezastrelili ho," hovorí Reynolds. Je odhodlaný nájsť žraloka zabijaka, zabiť ho a získať chlapcovu hlavu zo žraločieho žalúdka. To je bežné v oblastiach, kde ľudí zabili žraloky, hovorí rybár.

Fritz Christie, prezident miestnej rybárskej skupiny Benevolent Society, verí, že žralok nasledoval výletnú loď do vôd Falmouthu. Pre Jamaica Observer povedal: „Keď loď opustila oblasť, žralok tam zostal. A chlapec vyšiel von a napadol ho žralok." Christie radí všetkým rybárom s harpúnami, aby boli mimoriadne opatrní.

Viac o téme: Žralokútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu