Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

POPLACH na pláži: VIDEO Turisti v TÝCHTO vodách ŽRALOKA určite nečakali! Plávalo ich tu hneď NIEKOĽKO

Pri pobreží írskej pláže Kemm na ostrove Achill sa objavili žraloky obrovské. Turisti boli doslova zdesení Zobraziť galériu (2)
Pri pobreží írskej pláže Kemm na ostrove Achill sa objavili žraloky obrovské. Turisti boli doslova zdesení (Zdroj: X/Video Irish Times)

KEEM – Keď sa povie "žralok vo vode", ako prvé vám zrejme prídu na rozum tropické krajiny, prípadne južné a západné pobrežie USA. V severnej časti Európy pri britských ostrovoch by ho hľadal len málokto. Na jednej z frekventovaných pláží sa však tento dravec skutočne objavil.

Obyvatelia Írska mali toto leto miestami aj vysoké teploty a slnečné počasie, čo je na túto oblasť neobvyklé. Domáci aj turisti si užívali leto plnými dúškami. Daily Star píše, že v zálive Keem pri ostrove Achill v najzápadnejšej časti krajiny vydesil turistov žralok, ktorý si plával len niekoľko metrov od pobrežia. 

Na sociálnych sieťach sa objavili zábery tohto úkazu. V prvom momente si myslíte, že ide o pláž v Karibiku. Záliv Keem je však na druhej strane sveta a v oveľa severnejších polohách. Návštevníci pláže Keem Beach neskrývali zdesenie, keď vo vode zbadali tohto predátora. Na videu je jasne počuť slová "Ó môj Bože!"

Takmer žiadne nebezpečenstvo

Keď bol dravec čoraz bližšie k pobrežiu, z mora sa vynoril ďalší pár plutiev. Žralok teda neplával sám. Napokon sa ale zistilo, že ide o dravca, ktorý sa živí jedine planktónom. Žralok obrovský už podľa svojho názvu vzbudzuje rešpekt. Pri podrobnejšom skúmaní však zistíme, že nie je mäsožravec. Po žralokovi veľrybom ide o druhú najväčšiu rybu na svete. Pre svoju veľkosť je aj veľmi pomalý. Pohybuje sa rýchlosťou 5 km/h. Vyskytuje sa v chladnejších vodách a v okolí severného a južného pólu. 

POPLACH na pláži: VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tieto impozantné ryby dorastajú v dospelosti do ôsmich metrov. Ľudia však po zdieľaní videa z pláže Keem boli stále vydesení. "Prečo sú ešte deti vo vode? Pre to monštrum môžu skončiť ako desiata!" Niekto ďalší poznamenal, že toto bola neprehľadná situácia. Nebude hneď každý skúmať, o aký druh žraloka ide, ale pre vlastné bezpečie mali všetci vyjsť na breh. Miestnych obyvateľov však ani nehlo. Tí sú na podobné situácie zrejme zvyknutí.  
 

Viac o téme: TuristiZdesenieÍrskoPlanktónAchillŽralok obrovskýKeem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu