Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Obrovská rana! Obec opustil bývalý starosta: V úrade bol viac ako 20 rokov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

HVIEZDOSLAVOV - Obec Hviezdoslavov v okrese Dunajská Streda zasiahla smutná správa. Zomrel bývalý starosta, ktorý pôsobil vo funkcii neuveriteľných 20 rokov.

Obrovská rana zasiahla obec Hviezdoslavov. Vo veku 85 rokov zomrel dlhoročný bývalý starosta obce Ján Ozogány. Ján pochádzal zo známej rodiny, ktorá patrila medzi budovateľov obce. "Bol najdhšie slúžiaci starosta Hviezdoslavova, nepretržite viac ako 20 rokov, obec plynule viedol a riadil pred revolúciou ako aj po revolúcii, respektíve po vzniku Slovenskej republiky," poznamenala obec na svojom webe.

Počas svojho dlhého pôsobenia dokázal pre obec urobiť veľa. Za jeho éry zaviedol nezabudnuteľné obecné hody, ktoré sú spojené s tradičným volejbalovým turnajom. Vďaka tejto tradícii sa to obce vždy radi vracali rodení Hviezdoslavčania. Taktiež ako prvý prišiel s myšlienkou vybudovania obecnej kanalizácie a vody. To sa mu však kvôli skončenia jeho mandátu nepodarilo zrealizovať.

Obrovská rana! Obec opustil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Hviezdoslavov)

"Pre jeho nástupcu nebolo budovanie kanalizácie prioritou. Taktiež bol oddaným bojovníkom za zachovanie obecných tradícií a tradičného dedinského rázu obce. Bol autorom myšlienky a iniciátorom vybudovania budovy kultúrneho domu, v súčasnosti slúžiaceho okrem iného ako sídlo stavebného úradu. Aj po roku 2006, kedy skončil na pozícii starostu, sa naďalej aktívne zaujímal o dianie obci," skonštatovala obec Hviezdoslavov. Posedná rozlúčka s Jánom Ozogánym bude v utorok 24.9. 2024 pred kremáciou o 14:00 hodine na cintoríne v Hviezdoslavove.

Viac o téme: TragédiaúmrtieStarostaJán Ozogány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu