Nedeľa15. september 2024, meniny má Jolana, zajtra Ľudmila

MIMORIADNY ONLINE Rusko spustilo útok na mesto Charkov! Zranených je najmenej 41 ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Tsunami Assault Regiment, Liut Brigade)

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nalieha na Spojené štáty, aby Kyjevu umožnili zasiahnuť hlbšie do ruského územia. Urobil tak v sobotu po tom, ako sa zástupcovia Ukrajiny vo Washingtone stretli so svojimi americkými náprotivkami. Informujeme na základe správy agentúry Reuters. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

ONLINE

20:48 Ruský bývalý vojak sa pravdepodobne nachádza v hrozných podmienkach na ruskej psychiatrii. V psychoneurologickom internáte v ruskom Ingušsku sú obyvatelia údajne držaní nahí, pripútaní reťazami k laviciam a nútení jesť rukami z podlahy. Rodiny obetí sa už niekoľko rokov domáhajú spravodlivosti, ale nedokážu vinníkov pohnať k zodpovednosti.

Medzi nimi je aj muž oblečený v dlhom rukáve ruskej armády, čo naznačuje, že by mohlo ísť o bývalého vojaka - možno poslaného do vojny pod vplyvom Putinovej propagandy. Ak je to pravda, vykresľuje to pochmúrny obraz toho, ako sú títo vojaci po službe na bojisku odvrhnutí a ponechaní trpieť v biednych podmienkach s malou nádejou na spravodlivosť.

20:47 Väčšina Poliakov sa domnieva, že poľská armáda by mala zostreliť ruské bezpilotné lietadlá, ktoré vstúpia do poľského vzdušného priestoru počas leteckých útokov na Ukrajinu, podľa prieskumu zverejneného 1. septembra poľskými novinami Rzeczpospolita.

19:08 Odborníci sa zhodujú, že technológia novej ukrajinskej rakety Palianytsia nie je nová, ale že Ukrajina dokázala skombinovať existujúce technológie a vytvoriť novú zbraň, ktorá by sa dala účinne použiť proti cieľom ďaleko na ruskom území.

19:07 Ruský postup smerom k Pokrovsku sa za posledný týždeň zrýchľuje, tvrdí britské ministerstvo obrany.

18:02 Ruské sily sa čiastočne presunuli do obrany pri dedine Lyptsi v Charkovskej oblasti, povedal dnes v národnej televízii hovorca charkovskej skupiny Vitalij Sarantsev.

17:19 Ruské sily sa čiastočne presunuli do obrany pri dedine Lyptsi v Charkovskej oblasti, povedal v národnej televízii hovorca charkovskej skupiny Vitalij Sarantsev.

17:18 Ruské sily zaútočili dnes raketometmi Uragan na mesto Kurakhove v Doneckej oblasti, pričom zabili troch a zranili 11 ľudí, informovala národná polícia.

15:36 Rusko urobí zmeny vo svojej jadrovej doktríne v reakcii na konanie Západu v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Vyhlásil to v nedeľu námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov, informuje TASR podľa správ agentúry Reuters.

15:32 „Priateľská paľba“ z batérie rakiet Patriot pravdepodobne nespôsobila zostrelenie stíhačky F-16 americkej výroby, uviedol 31. augusta denník New York Times s odvolaním sa na dvoch nezverejnených vysokých predstaviteľov americkej armády.

15:30 Rusko spustilo útok na mesto Charkov 1. septembra, pričom zranilo najmenej 41 ľudí, informovali miestne úrady.

14:35 Ukrajina by sa mala stať členom EÚ napriek nezhodám ohľadom masakry vo Volyni, hovorí predseda poľského parlamentu. Ukrajina by sa mala stať členom EÚ napriek nezhodám s Poľskom v historickej otázke masového zabíjania Poliakov vo Volyni v 40. rokoch minulého storočia, povedal 31. augusta predseda poľského parlamentu Szymon Holownia.

13:45 Niektoré ruské firmy čelia čoraz väčším oneskoreniam platieb a rastúcim nákladom pri obchodoch s čínskymi partnermi. Týka sa to transakcií v hodnote desiatok miliárd jüanov. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

Viac o téme: útok RuskoUSAVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu