Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Otec so synom našli záhadnú pásku: Keď si ju pozreli, premklo ich zdesenie! MRAZIVÉ zábery zločinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA – Písal sa rok 1989 a otec so synom objavili neďaleko Stocktonu v Kalifornii záhadnú kazetu. Predbehla ich zvedavosť a rozhodli sa, že si pozrú jej obsah. To, čo uvideli na záberoch, ich viedlo k tomu, aby kazetu odovzdali televíznej relácii Unsolved Mysteries, ktorá sa zaoberá nevyriešenými prípadmi.

Otec so synom našli kazetu zabalenú v starej vojenskej bunde, v ktorej bol tiež tĺčik, mlynček, bylinky a model ľudskej lebky. Polícia neskôr v bunde objavila aj drevenú paličku, často používanú pri satanských rituáloch, informuje portál Unsolved. Nakoniec sa ukázalo, že video pomohlo vyriešiť záhadu, ktorá sa v okolí odohrávala už niekoľko týždňov. Kazety obsahovali série požiarov, ktoré sa počas niekoľkých týždňov v Stocktone udiali. Čo ale dvojicu vystrašilo, bol hlas na nahrávke – strašidelný, intenzívny šepot podpaľača. 

Bolo zreteľne počuť, že hovorí: „Keď tento oheň zničím, spáli tvoju dušu, starodávny duch zla. Toto som robil počas vašej týždňovej dovolenky. Povedal som, že to urobím!“ V jednej časti sa zameriava na oheň a zároveň hovorí: „Len sa na to dobre pozrite a povedzte mi, že nemôžem založiť oheň.“ V ďalšej časti sa zdá, že sa obracia na publikum: „Pozrite sa na ten oheň, nie je krásny? Pozrite sa naň. Vidíte, čo dokážem, dámy a páni?“ 

Po odvysielaní tejto strašidelnej kazety sa ale situácia pohla k lepšiemu. Ľudia začali spoznávať mužov na videu a začali do redakcie písať svoje tipy. Nakoniec polícia zatkla 17-ročného a 19-ročného mladíka, ktorých mená neboli uvedené vzhľadom na to, že v čase spáchania trestných činov boli neplnoletí. Dvojica však bola známa pod menom Stocktonskí podpaľači.

Viac o téme: PodpaľačiZločinOtecPáskaSyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu