Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Nepokoje v Gaze, zastrelili 13-ročného chlapca

(Zdroj: SITA)

GAZA - Pri posledných zrážkach medzi políciou islamského militantného hnutia Hamás, ktoré v júni násilne prebralo kontrolu nad Pásmom Gazy, a členmi mocného klanu s prepojením na nepriateľské hnutie Fatah prišli v sobotu o život dvaja ľudia vrátane 13-ročného chlapca.

Chlapca strelili pri prestrelke do hlavy. Počas zrážok bolo ďalších minimálne 20 osôb zranených. Informovali o tom svedkovia a lekárske zdroje.

Zrážky medzi Hamásom a členmi klanu trvajú už celý týždeň. Štyria ľudia zahynuli v stredu večer v boji, ktorý vypukol medzi ozbrojenými silami organizácie Hamás a vplyvným klanom rodiny Chalífovcov. Zranenia utrpelo 22 ľudí, pričom ôsmi z nich sú zranení vážne. Vo štvrtok o tom informovali zdravotníci.

K násilnostiam došlo v stredu večer, keď sa bezpečnostné sily Hamásu pokúsili zatknúť členov rodiny Chalífovcov, ktorí deň predtým strieľali na príslušníkov Hamásu. Podľa tlačovej agentúry AFP zahynul jeden príslušník síl Hamásu a dvaja členovia rodinného klanu. Tlačová agentúra AP však uviedla, že o život prišli dvaja ozbrojenci na strane Hamásu a dvaja Chalífovci. Väčšina príslušníkov tejto rodiny patrí k stúpencom strany Fatah palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása.

Počas stredajšej zrážky znepriatelené strany použili automatické zbrane a protitankové rakety.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu