Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Ohavný nález v sociálnom byte: Žena bola tri roky mŕtva, nikto to netušil! Jej telo bolo obklopené... Preboha!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Joyce Vincentová bola mladá žena, ktorej svet ležal pri nohách. Napriek širokému okruhu priateľov a známych ju našli mŕtvu vo veku iba tridsaťosem rokov za neuveriteľných okolností: 25. januára 2006 polícia vstúpila do jej domu vo Wood Green v severnom Londýne a našla jej kostru na gauči.

Niektoré zo záberov použitých v článku nie sú vhodné pre maloleté osoby alebo osoby s citlivou povahou!

Jej telo bolo obklopené zabalenými vianočnými darčekmi a televízor bol stále zapnutý. Bolo jasné, že bola mŕtva už roky. Ako uvádza denník The Sun, jedlo v jej chladničke malo dátum spotreby, ktorý vypršal v roku 2003. Po vyšetrovaní vyšlo najavo, že Joyce pravdepodobne utrpela astmatický záchvat pri sledovaní televízie v decembri toho istého roku. Šokujúce okolnosti jej smrti ľudí vydesili. Ako to, že spoločenská a aktívna mladá žena, ktorá bola kedysi taká populárna, mohla tri roky ležať mŕtva vo svojom byte, kým si to niekto nevšimol?

Exotická kráska a obeť domáceho násilia

Joyce Carol Vincentová sa narodila v roku 1965 v západnej časti Londýna. Bola najmladšia z piatich detí. Jej otec bol Afričan a matka Indka. Predčasne stratila matku a starali sa o ňu jej staršie sestry, zatiaľ čo s otcom si nikdy nerozumela. Školu opustila vo veku 15 rokov. V 80. rokoch minulého storočia sa obklopila partiou priateľov z hudobnej brandže a večery trávila večierkami v nočných kluboch. Prostredníctvom svojich kontaktov Joyce večerala s megahviezdami ako Stevie Wonder a žila s manažérkou turné speváčky Betty Wrightovej. Joyce zároveň zdobila aura tajomna, posilnená tým, že skrývala informácie o svojej minulosti. Tí, čo ju poznali, tvrdili, že to bola exotická kráska, a okrem krásnej postavy mala aj krásny hlas.

Trvalo zamestnaná bola až do roku 2001, kedy sa jej život začal rozpadať. Dala výpoveď v práci a začala sa dištancovať od priateľov a rodiny. V tom čase sa Joyce ocitla v násilnom vzťahu, a tak čoskoro ako obeť domáceho násilia dostala sociálne bývanie pre ľudí v núdzi. Po nájdení tela sa polícia pokúsila nájsť jej násilníckeho priateľa, no neúspešne. Joyceini známi uviedli, že kontakty s ňou boli čoraz menej časté a jednoducho prestala odpovedať na ich hovory. Údajne sa pred príchodom do bytu pre obete násilia často sťahovala a nikomu nepovedala, kde sa nachádza. Podobne to bolo aj s rodinnými príslušníkmi, s ktorými tiež stratila kontakt.

Príčina smrti je nejasná

Patológovia nestanovili presnú príčinu smrti a špekuluje sa, že zomrela na astmatický záchvat alebo prasknutie žalúdočného vredu. Je známe, že Joyce bola hospitalizovaná po zvracaní krvi. Diagnostikovali jej peptický vred a prepustili ju domov. Potom o nej nebolo nič počuť až do 25. januára 2006, keď pracovníci firmy Metropolitan Housing Trust, ktorá vlastnila byt, vylomili zámok. Za dverami našli kopu pošty vrátane obálok so známkami z roku 2003. Joyce našli ležať na chrbte na pohovke pred televízorom so stále zapnutým kúrením. Pitva nedokázala jednoznačne určiť príčinu smrti, pretože pozostatky boli prevažne kostrové.

Susedia zápach ignorovali celé tri roky

Budova bola normálne hlučná, takže zvuk vychádzajúci z jej televízora nebol pre obyvateľov ničím výnimočným. Rovnako ani nepríjemný zápach, ktorý cítili susedia už tri roky, no pripisovali ho odpadkovým košom, ktoré boli pri budove. Aj keď do susedného bytu začali liezť ploštice, nikoho nenapadlo, že majú v budove mŕtvolu. Elektrina a kúrenie neboli vypnuté, pretože sociálna služba pravidelne platila účty. To, že niečo nie je v poriadku, sa zistilo až vtedy, keď jej dávky sociálneho zabezpečenia prostredníctvom trvalých príkazov prestali pokrývať nájomné a nedoplatky za ostatné energie. Rodina sa ju spočiatku snažila nájsť, ale vzdali sa, keď neodpovedala na ich telefonáty. Pripisovali to jej častému dištancovaniu, preto sa rozhodli dať jej priestor a nezasahovať jej do života.

Viac o téme: SmrťMŕtvolaBytJoyce Vincent
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu