Sobota14. september 2024, meniny má Ľudomil, Radka, zajtra Jolana

Dnes nás opäť čakajú horúčavy: V týchto okresoch sa pripravte na 35 stupňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/geralt)

BRATISLAVA - Na južnom a západnom Slovensku môže vo štvrtok (29. 8.) poobede teplota miestami vystúpiť až na 35 stupňov Celzia. V súvislosti s vysokými teplotami meteorológovia vydali výstrahy prvého aj druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Druhostupňová výstraha je vydaná od 13.00 do 18.00 h pre väčšinu Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Platí aj v okresoch Pezinok a Senec. Výstraha prvého stupňa platí v rovnakom čase vo väčšine Trenčianskeho a Košického kraja. Rovnako v okresoch Humenné, Vranov nad Topľou, Piešťany, Senica, Skalica, Detva, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Malacky a Bratislava. Tu môže teplota vystúpiť na 32 až 34 stupňov Celzia.

archívne video

Pekelné teploty zasiahli Slovensko: PRVÁ POMOC pre vašich miláčikov! TOTO sú signály, keď im môže ísť o život (Zdroj: NL/TH)

Úrad verejného zdravotníctva SR počas horúčav apeluje na dôležitosť dodržiavania pravidelného pitného režimu. Piť treba v menších dávkach, častejšie a ešte pred pocitom smädu. Netreba podceňovať ani riziko úpalu a prehriatia. Ľudia by sa mali vhodne obliekať, používať krémy s vysokým ochranným faktorom proti UV žiareniu a nosiť pokrývky hlavy v exteriéri.

Viac o téme: TeploPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu