Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Boj proti vlne horúčav: VIDEO Čína vyvolala UMELÚ búrku, s ňou prišlo aj TOTO! V uliciach lietala spodná bielizeň

V čínskom meste Čchung-čching vyvolali umelú búrku. Následky boli zarážajúce.
V čínskom meste Čchung-čching vyvolali umelú búrku. Následky boli zarážajúce. (Zdroj: X//NTE/The Guardian)

ČCHUNG-ČCHING – Jedna z najväčších krajín sveta sa rozhodla bojovať proti nepriaznivému počasiu po svojom. Obdobie neznesiteľných horúčav chceli. Číňania prerušiť vytvorením umelých oblakov, z ktorých by sa následne spustil dážď. Malo to však jeden háčik. Zmena tlaku vo vzduchu priniesla so sebou aj silný vietor.

Súčasná doba v spojení s modernými technológiami umožňuje už nielen rozmýšľať, ale aj priamo praktizovať rôzne postupy an zmenu počasia. V čínskom meste Čchung-čching, horný tok rieky  Jang-c'-ťiang, sa k tomu napokon odhodlali. Daily Star približuje, že dôvodom boli neznesiteľné horúčavy, ktoré trápili oblasť už niekoľko týždňov. Navyše deti sa začiatkom septembra varacajú do škôl. 

Dážď a vietor 

Armáda pôsobiaca v meste sa snažila vysporiadať s horúčavami spôsobom, že vystrelila do vzduchu 200 rakiet. Technológia "cloud-seeding" spočiatku fungovala. Skutočne sa na oblohe z výparov začali tvoriť oblaky a spustil sa dážď. Umelý zásah do vplyvu počasia však priniesol so sebou niečo, s čím nikto nepočítal. 

Silný vietor dosahoval miestami rýchlosť viac ako 120 km/h. Bielizeň, ktorá sa v tom čase sušila na Slnku, v okamihu zmizla a začala poletovať na okolí. Miestni dokonca tento incident nazvali "krízou spodnej bielizne z druhého septembra v Čchung-čchingu". Armáda poprela súvislosť medzi silným vetrom a vypustenými raketami. 

Spodná bielizeň 

Na sociálnych sieťach sa objavilo mnoho videí treniek aj podprseniek, ako si poletujú po uliciach mesta, zachytávajú ich konáre stromov, alebo šnúry elektrického vedenia. Miestna obyvateľka Ethele sa vyjadrila na Weibo nasledovne: "Keď som vyšla von, náhle začalo pršať a začal fúkať silný vietor. Spodná bielizeň doslova padala z oblohy." Ďalší používateľ v tom videl pozitívum: "V podstate je to romantické. Na prechádzke si môžete zobrať zo zeme podprsenku alebo nohavičky."

Ďalšia obeť odfúknutých nohavičiek sa priznala, že sa "smiala ako blázon", a to aj napriek tomu, že tento fenomén z nej spravil "celoživotného introverta".

Bez spojitosti

Zhang Yixuan, zástupca riaditeľa úradu pre zmenu počasia v Čchung-čchingu , povedal, že vietor je prirodzený a nespôsobuje ho množenie mrakov. "Bolo to ovplyvnené prírodnými podmienkami. Umelo vytvorené zrážky nespôsobia extrémne vlny počasia," vysvetlil. 

Viac o téme: PodprsenkaSpodná bielizeňZrážkySilný vietorExtrémne počasieNohavičky ČínaČchung-čchingVlna horúčavUmelá búrka200 rakiet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu