Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Prvý sneh sa podpísal pod rad nehôd

ILUSTRAČNÉ FOTO
ILUSTRAČNÉ FOTO

BRATISLAVA - Prvé husté sneženie po ochladení z posledných dní skomplikovalo dopravu na severe Slovenska. Polícia zaznamenala viacero dopravných nehôd, niektoré cesty v okolí Popradu boli neprejazdné. ČTK o tom informovala polícia a Stella centrum dopravných informácií.

"Vzhľadom na to, že nás všetkých prekvapil prvý sneh, najmä v policajnom okrese Poprad je hlásených viac dopravných nehôd," uviedla v tlačovej správe policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. O prípadných zraneniach pri nehodách v súvislosti so snežením však neinformovala.

"Cesty boli neprejazdné, problémy so snehom boli aj na severnej diaľnici za Liptovským Mikulášom," povedala ČTK operátorka Stella Centra dopravných informácií.

Vážnejšia dopravná nehoda sa dnes ráno stala v Ladomírove v okrese Snina na východnom Slovensku. Po zrážke ukrajinskej dodávky a slovenského osobného auta sa zranilo päť ľudí, z toho jeden vážne. Fečová však nevedela spresniť, či k nehode prispelo aj sneženie.

Podľa meteorológov naďalej sneží na severozápade Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva, že snehové prehánky sa objavia aj v nedeľu, cez deň by však mal sneh padať prevažne vo vyšších polohách nad 800 metrov nad morom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu