Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Strana postele, na ktorej spíte, veľa odhaľuje o vašej osobnosti: Ste optimista alebo premýšľavý pesimista?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Naše telo potrebuje spánok, aby mohlo normálne fungovať. Spánok však pre vedcov nie je len vliezť do postele a zdriemnuť si. Dôležité je aj to, na ktorej strane postele sa rozhodnete spať. V posledných mesiacoch sa na TikToku rozprúdila diskusia o tom, že medzi stranou, na ktorej spíte, a vašou osobnosťou je spojitosť.

Vo virálnom videu tvorca obsahu Jordan Howlett vysvetlil vedu, ktorá stojí za touto spojitosťou. Howlett je známy svojimi radami a modernou múdrosťou, láskou k jedlu a svoje názory na rôzne témy podáva s istým zmyslom pre humor. V jednom z videí Howlett odkazuje na video s Angelinou a Skyler (@renovatingourhome), ktorí tvrdia, že nespia vždy na tej istej strane postele a často si ich vymieňajú. Howlett hneď v úvode skonštatuje, že táto praktika je pre väčšinu ľudí nepredstaviteľná.

Následne však prejde ku korelácii medzi stranou postele a vašou osobnosťou. „Vedeli ste, že výskum naznačuje, že ľudia, psychologicky povedané, si vyberú stranu postele na základe pracovného postoja, osobnosti a príjmu?“ uviedol TikToker vo videu. Ďalej rozviedol, čo výber strany postele hovorí o ľuďoch. Vo videu cituje výskum, podľa ktorého ľudia spiaci na ľavej strane postele majú pozitívnejší pohľad na život a zvládnu veľkú pracovnú záťaž. Nepodľahnú tak ľahko stresu a v čase krízy sú oveľa pokojnejší ako ich partner. Majú tiež viac sebavedomia.

Na druhej strane ľudia, ktorí spia na pravej strane postele, zarábajú viac peňazí, majú menej pozitívny pohľad na život, no sú pripravení aj na tie najhoršie možné scenáre. Na záver videa Howlett dodal: „Ľudia s klaustrofóbiou sa prirodzene rozhodnú spať pri stene.“ Ukázalo sa, že o spojení medzi stranou postele a osobnosťou existuje veľa výskumov a štúdia vykonaná spoločnosťou OnePoll pre Slumber Cloud analyzovala preferencie spánku na vzorke 2 000 Američanov. Vedci zistili, že tí, ktorí spia na ľavej strane postele, majú väčšiu predstavivosť a kreativitu. Preferujú tiež retro hudbu, dramatické filmy a pivo. Tí, ktorí spia na pravej strane, sú pravdepodobne analytickejší a logickejší. Pravdepodobne si radi vychutnajú rockovú hudbu, akčné filmy a víno.

Strana postele, na ktorej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Za touto voľbou sú však vždy iné faktory. Podľa štúdie si 40 percent ľudí vyberá tú stranu postele, na ktorú sa im najľahšie vchádza a vystupuje, zatiaľ čo 31 percent sa rozhoduje podľa toho, čo preferuje ich partner. Ďalších 25 percent si vyberá stranu, z ktorej má na televízor najlepší výhľad. V súlade s tým, čo hovorí štúdia, ľudia v sekcii komentárov uviedli, že strany postele si zvyčajne vyberajú podľa toho, ako blízko sú dvere, kúpeľňa, televízor, zásuvka alebo nočný stolík.

Viac o téme: OsobnosťSpánokStrana postele
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu