Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Izrael pred výročím vojny s Hamasom: Streľbe v meste Beer Ševa! Zahynul jeden človek a ďalší sú zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEL AVIV - Pri streľbe v izraelskom meste Beer Ševa prišiel v nedeľu o život jeden človek a ďalších najmenej desať utrpelo zranenia. Došlo k tomu iba deň pred prvým výročím začiatku vojny medzi militantným hnutím Hamas a Izraelom. Informuje o tom agentúra AFP.

"Záchranári vyhlásili 25-ročnú ženu za mŕtvu a evakuujú desať ranených," ozrejmil vo vyhlásení príslušník záchranného zboru. Polícia má podozrenie, že by mohlo ísť o teroristický útok. "Na policajnom riaditeľstve sme prijali hlásenie o podozrení zo streľby na hlavnej stanici v Beer Ševe," vysvetlil hovorca tamojšej polície. "Na mieste je niekoľko zranených. Teroristu sme zneškodnili a na mieste sa nachádza viacero policajných jednotiek južného okrsku," uvádza vyhlásenie.

K incidentu došlo len niekoľko dní po streľbe v blízkosti zastávky prímestského vlaku v Tel Avive, ku ktorej sa prihlásilo hnutie Hamas a pri ktorej zahynulo sedem ľudí. Militanti Hamasu vedú vojnu s Izraelom od 7. októbra 2023, keď zaútočili na juh krajiny. Útok si vyžiadal 1205 obetí, väčšinu tvorili civilisti. Militanti tiež zajali 251 rukojemníkov, z ktorých sa 97 ešte stále nachádza v Pásme Gazy, pričom 33 z nich je podľa izraelskej armády mŕtvych. Po útoku Hamasu začal Izrael s odvetnou ofenzívou v Pásme Gazy, pri ktorej dosiaľ zahynulo najmenej 41.870 ľudí. Takmer všetci z 2,4 milióna obyvateľov pásma boli v dôsledku zhoršujúcej sa humanitárnej krízy aspoň raz vysídlení, píše AFP.

Viac o téme: StreľbaIzraelObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu