Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

UNB sa ohradila voči výrokom Petra Kotlára, vyzvala spoločnosť, aby im nepodľahla

Peter Kotlár
Peter Kotlár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) sa dôrazne ohradila voči výrokom splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petra Kotlára. Nemajú podľa nej základ v žiadnych vedeckých faktoch a sú v rozpore s medzinárodným vedeckým poznaním. Nemocnica to uviedla na sociálnej sieti.

archívne video

Fico komentuje situáciu s medveďmi na Slovensku: Zároveň vyjadril podporu Kotlárovi k prešetreniu pandémie (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

"Zástupcovia Univerzitnej nemocnice Bratislava sa tvrdo ohradzujú voči tvrdeniam pána poslanca Petra Kotlára a plne stoja na strane vedcov, odborníkov a lekárov, ktorí pracujú s vedecky overenými faktami, na základe ktorých sa im darí liečiť a zachraňovať ľudské životy. Spoločne s mojimi kolegami preto vyzývame spoločnosť, aby nepodliehala uveriteľnosti takýchto tvrdení, ktoré našu spoločnosť môžu uviesť do tmárstva a izolovať nás od pokroku a inovácií či už v oblasti medicíny alebo aj v iných odvetviach," uviedol riaditeľ UNB Alexander Mayer.

 

NÁVRAT DO TMÁRSTVA ZABÍJA, VEDA A INOVATÍVNY PRÍSTUP SÚ NAŠOU NÁDEJOU Už navždy si budeme pamätať náročné dva roky...

Posted by Univerzitná nemocnica Bratislava on Sunday, October 6, 2024

Kotlár predložil vládnemu kabinetu správu k preverovaniu pandémie

Ako zdôraznil, váži si odvahu odborníkov ako Peter Sabaka, ktorí aj napriek osobným útokom naďalej bojujú proti hoaxom a klamstvám. Nemocnica pripomenula, že počas pandémie na svete v dôsledku ochorenia COVID-19 zomrelo takmer 15 miliónov ľudí. Na vrchole pandémie bolo v nemocnici hospitalizovaných asi 500 ľudí s týmto ochorením. Upozornila tiež, že na chorobu zomierali aj zdravotníci, ktorí sa nakazili pri záchrane životov iných ľudí. "UNB bude vždy stáť na strane odborníkov a podporovať ich tvrdenia a poznatky, ktoré nadobudli rokmi práce, výskumov a skúseností, ktorí neúnavne pracujú, aby zachránili čo najviac ľudských životov, a to aj napriek útokom a nezmysleným obvineniam," uzavrela nemocnica.

Splnomocnenec Kotlár predložil vládnemu kabinetu správu k preverovaniu pandémie. Na tohtotýždňovej tlačovej konferencii hovoril o viacerých podozreniach o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Avizoval, že vláde odporučí napríklad zastavanie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti. Opozícia Kotlárove výroky skritizovala a označila ich za dezinformácie. Tvrdeniami sú znepokojení aj vedci z Virologického ústavu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied.

Viac o téme: Univerzitná nemocnica BratislavaPandémiaPeter KotlárCOVID - 19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu