Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

VIDEOrozhovor: Richard Krajčo o novom albume a turné

Skupina Kryštof Zobraziť galériu (14)
Skupina Kryštof

PRAHA - Jesenné turné českej skupiny Kryštof po pätnástich moravských a českých divadlách sa, podľa očakávania, stretlo so záujmom fanúšikov.

Záverečné vystúpenie, ktoré skupina odohrá 15. decembra v pražskom Stavovskom divadle, je už dokonca vypredané. Organizátori sa preto rozhodli pridať ešte jeden koncert.

"Turné by mohlo byť pre divákov prekvapením. Prakticky celý program bude akustický - s výnimkou niektorých piesní, ktoré sme zaranžovali s elektrickou gitarou. Piesne budú iné ako na albumoch - komornejšie, vyniknú v nich iné veci - melodika a texty. Navyše chceme vystúpenie postaviť na komunikácii s divákmi. Poslucháči sa dozvedia, čo ich zaujíma, samozrejme, ak nebudú veľmi zasahovať do súkromia," prezradil frontman skupiny Richard Krajčo, ako bude turné vyzerať.

Turné odštartuje 1. novembra a okrem Prahy ich čakajú vystúpenia v Havířove, Zlíne, Brne, Ostrave, Olomouci, Plzni, Chomutove, Karlových Varoch, Jablonci nad Nisou, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Pardubiciach, Českých Budějoviciach a Jihlave. Bližšie informácie prináša oficiálna stránka skupiny www.krystof.net.

I keď si skupina pred začiatkom turné dopriala oddych, stihli ešte nakrútiť videoklip k singlu Plán, ktorý je jednou z noviniek na výberovom CD Poločas/Best Of. To oficiálne vychádza 19. októbra. Richard Krajčo prezradil, že pieseň napísal pre svoju priateľku, ktorá si v klipe i zahrala, rovnako, ako partnerky všetkých ostatných členov. Hlavné úlohy ale v klipe stvárnila iná dvojica - herečka Vlasta Chramostová a jej manžel, kameraman Stanislav Milota.

"Plán hovorí o vzťahu medzi mužom a ženou. O tom, že muži sú z Marsu a ženy z Venuše a každý vidíme hodnoty v niečom inom. Obdivuhodné ale je, že niektorí ľudia spolu dokážu zostať štyridsať, i päťdesiat rokov! Preto som si do klipu vybral pani Chramostovú a pána Milotu - svoju najobľúbenejšiu partnerskú dvojicu. Veľmi ich obdivujem za to, čo všetko prežili, čím prešli, akí sú, a aký majú vzťah. Sú pre mňa stelesnením toho, o čom pieseň je. Ak sa niekomu ten klip nebude páčiť, nevadí - ja som si splnil ďalší sen a som rád, že celá kapela je nadšená rovnako, ako ja," vysvetlil Richard Krajčo, ktorý videoklip vymyslel a v byte pani Chramostovej ho aj zrežíroval.

Pozrite si videorozhovor s Richardom Krajčom:


Richard Krajčo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu