Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

ATENTÁT na ústavného činiteľa: VIDEO Sudca nastúpil do auta a to VYBUCHLO! Rozviedka hovorí, že bol zradcom Ukrajiny

Sudca Vitalij Lomjko zahynul pri atentáte, keď po nastúpení do auta došlo k výbuchu. Vedome prešiel počas vojny na druhú stranu
Sudca Vitalij Lomjko zahynul pri atentáte, keď po nastúpení do auta došlo k výbuchu. Vedome prešiel počas vojny na druhú stranu (Zdroj: Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR), X/Jarek)

ČERNIHIV – Vojna na Ukrajine neprebieha len na fronte. Bojujúce strany si nič nedarujú ani v rámci súdnych rozhodnutí. Doplatil na to aj okresný sudca z Černihivu. Keď nastúpil do svojho auta, vybuchlo a vznietilo sa. Bol to ukážkový príklad spáchania atentátu.

V stredu dňa druhého októbra vybuchlo auto v okupovanom Berďansku. K incidentu došlo pred šiestym domom na ulici Krasnykh partizánov v mestskej časti Liski neďaleko prístavu. Ako sa neskôr ukázalo, vlastníkom vozidla bol sudca Vitalij Lomejko, ktorý pôsobil ako sudca. Ukrajinská rozviedka (HUR) uvádza, že k aktivácii bomby došlo presne v čase, keď sudca nastúpil do vozidla. Z tohto pohľadu sa jednalo o jasný atentát. 

Porušil prísahu 

Lomejko bol sudcom okresného súdu v meste Černihiv (Záporožská oblasť). Počas trvania ruskej invázie na Ukrajine ml porušiť prísahu a dobrovoľne s plným vedomím si vybral spoluprácu s ruskou stranou.  

"Osud Vitalija Lomejka, ktorý bol zapojený do represií voči Ukrajincom, má pripomínať všetkým zradcom, že slúžiť katom ukrajinského ľudu je zdraviu i životu nebezpečné," uvádza HUR. 

Rozviedka už však nespomenula, kto akciu pripravil. Denník Ukrainska Pravda ale uvádza, že je to práca Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany. Nejedná sa o prvý útok proti kolaborantom na Ruskom okupovanom území. 

Viac o téme: SudcaAtentátČernihivZáporožieVýbuch autaVojna na UkrajineLiskiVitalij Lomejko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu