Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Po záplavách prišla ďalšia SKAZA! Mesto v ČR bojuje so škodcami: TOTO napáchali v miestnych potravinách

České mesto po záplavách ohrozujú hlodavce. V miestnych potravinách ostal po nich trus a mŕtve jedince
České mesto po záplavách ohrozujú hlodavce. V miestnych potravinách ostal po nich trus a mŕtve jedince (Zdroj: Facebook/Potraviny na pranýři)

HAVÍŘOV – Obchodné reťazce podliehajú prísnym kontrolám. Pre predaj potravín sú nároky ešte vyššie. Napriek tomu sa stane, že prírodné katastrofy prinesú so sebou viacero negatív. Výnimkou nebol bohužiaľ ani obchod s potravinami v susednej Českej republike (ČR).

Moravsko-sliezsky kraj kraj patril v ČR počas mohutných záplav medzi najviac postihnuté oblasti. Najväčšie mesto v regióne, Ostravu, zaliala voda z pretrhnutej hrádze. V neďalekom Havířove to nevyzeralo inak. Počas povodní boli niektoré ulice doslova neprejazdné. Keď voda opadla, prišiel ďalší problém. 

Silný prúd rieky v Dolnom Sliezsku zobral so sebou auto (Zdroj: X/Polski Łobuz)

Problémy v celom meste 

Voda totiž kompletne zaplavila pivnice, kde mali svoje skrýše aj hlodavce. Tie teraz vychádzajú na miesta, kde by si to predtým nedovolili. Výsledkom je väčšie znečistenie prostredia. Doplatili na to aj miestne potraviny. Ako informuje denník.cz., časť hypermarketu Globus v Havířove musela byť uzavretá práve pre problémy s hlodavcami. 

S mŕtvymi krysami a väčším výskytom trusu však bojuje celé mesto. Magistrát sa to rozhodol riešiť plánovanou plošnou deratizáciou, ktorá prebiehala aj v hypermarkete Globus. "Za vzniknutú situáciu sa našim zákazníkom hlboko ospravedlňujeme. Na základe kontroly sme okamžite prijali opatrenia na nápravu. V priestoroch pekárstva prebieha deratizácia a dôkladné upratovanie. Ihneď sme tiež sprísnili systém kontrol, aby sa podobná situácia už neopakovala," povedala hovorkyňa siete Globus Andrea Turnovská. 

 

🐭 Kvůli výskytu myšího trusu i živého hlodavce jsme uzavřeli pekárnu Globusu v Havířově Státní zemědělská a...

Posted by Potraviny na pranýři on Wednesday, October 2, 2024

Správu o situácii v Globuse v Havířove uviedol server Potraviny na pranieri, ktoré spravuje Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia. "Ide o výskyt trusu hlodavcov, výskyt živých hlodavcov, výskyt mŕtvych hlodavcov, stopy po pôsobení a výskyte hlodavcov," uvádza sa v správe. Uzavretá bola sekcia pekárne, ako aj priľahlé sklady. Prevádzka ako celok nebola uzavretá.

Viac o téme: ZáplavyHygienaMŕtvePotkanyDeratizáciaHlodavceTrusKontrola ČRMoravaSliezskoHavířov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu