Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Existuje ohavný dôvod, prečo by muži nemali močiť postojačky: VIDEO Neviditeľná spúšť na toalete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Debata o tom, či by muži mali pri chodení na toaletu stáť alebo sedieť, sa dostala do popredia vďaka virálnemu príspevku na sociálnej sieti X. Hoci ide o veľmi bežnú prax medzi mužmi na celom svete, v skutočnosti existuje dosť nechutný dôvod, prečo by ste nemali močiť v stoji.

Video sa začína simuláciou muža, ktorý močí v stoji do toalety. Ako informuje popis vo videu, v priebehu vyše 20-sekundového močenia muži zasiahnu prúdom moču asi štyri miesta. To vedie k tomu, že toaletu pokryje až 7 550 kvapiek moču. Ak však mieria priamo do stredu toalety, počet kvapiek klesne v priemere na 372 kvapiek moču. Video ďalej vysvetľuje, že kvapky moču sa navzájom zrážajú, výsledkom čoho je oblak menších kvapiek, ktoré môžu preletieť až 91 centimetrov. Moč sa tak môže dostať na zubné kefky, toaletný papier a dokonca aj na uteráky.

Existuje aj výskum, ktorý analyzoval spôsob, akým rôzni muži vyprázdňujú svoj močový mechúr. Štúdia YouGov uskutočnila v 13 krajinách medzinárodný prieskum o preferenciách mužov pri chodení na toaletu a priniesla zaujímavé výsledky. Výsledky ukazujú, že Briti patria medzi tých, ktorí sa vyprázdňujú v stoji, a 33 percent z nich uviedlo, že pri močení nikdy nesedia, čo je rovnaké ako v Poľsku. Len 24 percent Britov a 27 percent Poliakov tvrdí, že vždy alebo väčšinou sedia na záchode.

Na druhej strane, až 40 percent Nemcov uviedlo, že zakaždým močia výhradne v sede a ďalších 22 percent dodalo, že v sede močia väčšinu času. Iba 10 percent z nich prezradilo, že močí postojačky. Pomerne často močia v sede aj Švédi, pričom iba 12 percent z opýtaných uviedlo, že týmto spôsobom nemočia nikdy.

Viac o téme: PrieskumHygienaMočenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu