Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Kedy sa ten konflikt skončí? Putinov priateľ prehovoril! TENTO scenár by mohol ukončiť vojnu na Ukrajine

Srbský prezident Aleksandar Vučič
Srbský prezident Aleksandar Vučič (Zdroj: SITA/AP/Darko Vojinovic)

MOSKVA - V súčasnosti je koniec vojny na Ukrajine v nedohľadne. Podľa jednej analýzy by konflikt mohol existovať aj o 30 rokov. Putinov prívrženec teraz hovorí o možnom prímerí.

To je dôležité vo vojne na Ukrajine: Vladimir Putin otvorene vedie vojnu proti Ukrajine od februára 2022 a v súčasnosti zaberá približne pätinu susednej krajiny. Od začiatku augusta 2024 ukrajinská armáda ovládla niekoľko miest v Kurskej oblasti. Ruské jednotky sa momentálne sústreďujú na pokrovský sektor frontu na východe Ukrajiny. Momentálne je možný koniec vojny v nedohľadne.

archívne video

Predstavte si, len 8 sekúnd je čas, počas ktorého je zničená ďalšia pozícia nepriateľa. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Vojna na Ukrajine by mohla trvať roky a skončiť s týmto scenárom

Naposledy sa srbský prezident Aleksandar Vučić dostal na titulky s predpoveďou o konci ukrajinskej vojny. Politik vysvetlil, že vojna na Ukrajine môže pokračovať roky a môže sa skončiť podľa vzoru zastavenia bojov v kórejskej vojne. Vučić povedal srbským novinám „Informer“: "Príde kórejský scenár - o 10, 20 alebo 30 rokov nebude žiadne iné rozhodnutie a bude to nevyhnutné riešenie konfliktu na Ukrajine."

Bližšie podrobnosti o svojich úvahách neuviedol. Kórejská vojna sa skončila v roku 1953 prímerím bez podpísania mierovej zmluvy.

Vučić v rozhovore tiež povedal, že vojna, ktorú začal Putin, sa pre obyvateľov USA stala menej zaujímavou a že Washington bude „tvrdo bojovať proti Rusku na Ukrajine, ale bude chrániť aj svoje vlastné záujmy“. Ďalej vysvetlil: "Bolo by hlúpe podceňovať ruskú armádu a oni podcenili aj ruskú ekonomiku, ktorá nepocítila dôsledky."

Spolupracovník Putina hovorí o ukončení vojny na Ukrajine

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov teraz komentoval Vučićove vyjadrenia pre ruskú tlačovú agentúru Tass. Spolupracovník Vladimíra Putina v súlade s pokynmi Kremľa vysvetlil: "Predpokladáme, že špeciálna vojenská operácia by sa mala skončiť dosiahnutím všetkých stanovených cieľov." Konkretizovať to nechcel.

Aby sa uviedli veci na pravú mieru: Srbsko sa od začiatku vojny zdržalo uvalenia sankcií proti Moskve. Odsúdilo však ruskú inváziu na Ukrajinu a podporilo protiruské rezolúcie vo Valnom zhromaždení OSN, ako aj zatykač Medzinárodného trestného súdu (ICC) na Putina. Vučićove vyjadrenia boli vnímané ako odkaz jeho proruským voličom.

Viac o téme: RuskoSrbskoUkrajinaAlexandar Vučič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu