Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

V Rakúsku od zavedenia nového zákona proti rýchlej jazde zadržali desiatky áut

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDŇ - Už 70 vozidiel skonfiškovala rakúska polícia od 1. marca tohto roka, keď vošiel do platnosti zákon proti výraznému prekračovaniu rýchlosti v krajine, uviedol v stredu denník Der Standard. Informuje o tom agentúra DPA.

Podľa nového zákona môže dočasne prísť o auto každý vodič, ktorého polícia prichytí pri prekračovaní rýchlosti o 80 kilometrov za hodinu v meste a o 90 kilometrov za hodinu mimo mesta. V prípade osôb, ktoré už boli v minulosti trestané alebo sa zúčastnili na nelegálnych automobilových pretekoch, môže dôjsť k trvalej konfiškácii aj pri prekročení rýchlosti o 60 kilometrov za hodinu v meste či 70 kilometrov za hodinu mimo neho. Trvalé zaistenie vozidla môže následne viesť k jeho vydraženiu. Pre administratívne prekážky k tomu však došlo len v dvoch prípadoch.

archívne video

Neznámy páchateľ násilím prekonal uzamknuté dvere hotelovej izby a kradol (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Nové predpisy nadviazali na zvýšenie pokutovej sadzby či predĺženie pozastavenia vodičského oprávnenia, ku ktorým úrady pristúpili v roku 2021. Rakúske ministerstvo dopravy označilo prvé reakcie na nové tresty za "pozitívne".

Viac o téme: ZadržanieZákonRýchlosťáutRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu