Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Ministerstvo spravodlivosti zriadilo komisiu na prípravu legislatívnych zmien podmienok výkonu trestu

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) rozhodol v júni o zriadení odbornej komisie na prípravu legislatívnych zmien upravujúcich podmienky výkonu trestu odňatia slobody a ak to bude potrebné aj podmienky výkonu väzby. Zložená je zo zástupcov Ministerstva spravodlivosti (MS) SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) a Verejného ochrancu práv (VOP). Uviedla to Miriama Gašparíková z tlačového oddelenia MS SR.

"Vo všeobecnosti je možné povedať, že v súlade s programovým vyhlásením hlavným cieľom je vytvorenie bezpečného a humánneho prostredia v ústavoch na výkon väzby a v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody," priblížila Gašparíková.

archívne video

Ministri majú preventívne zvýšenú ochranu, Boris Susko chodí odteraz s dvoma ochranármi. (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Komisia má predložiť ministrovi spravodlivosti návrhy legislatívnych opatrení, ktoré súvisia s implementáciou odporúčaní Európskeho výboru na zabránenie mučeniu a neľudskému či ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestaniu. Tiež návrhy opatrení súvisiace s odstraňovaním aplikačných problémov existujúcej právnej úpravy podmienok výkonu väzby a výkonu trestu odňatia slobody v SR a návrhy súvisiace s implementáciou inovatívnych metód a postupov, osobitne tých, ktoré sú pripravené a overené v rámci národného projektu Šanca na návrat.

Viac o téme: KomisiaMinisterstvo spravodlivosti SRBoris SuskoLegislatívne zmeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu