Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Česko zasiahli silné búrky: TRAGÉDIA Padajúci konár zabil muža! Panika na známom festivale, 7 zranených

(Zdroj: X/Polície ČR)

JIHLAVA - Na festivale v Jihlave sa v noci na dnes v tlačenici pri vchode do veľkého nafukovacieho stanu zranilo niekoľko ľudí. Ľudia stan v panike opúšťali, keď sa začala prehýbať jeho strecha, informovala polícia ráno na sieti X. Podľa hovorcu krajských záchranárov Petra Janáčka v jihlavskej nemocnici skončilo s ľahkým zranením sedem ľudí. Rovnaký počet zranených potvrdili aj usporiadatelia. Polícia pôvodne uviedla, že zranených je najmenej 12. Padajúci konár zabil muža v Stredočeskom kraji.

Festival ovplyvnilo počasie, kvôli predpovedi búrok usporiadatelia urýchlili program, posledná kapela dohrala pred polnocou. Krátko na to podľa usporiadateľov silný dážď prinútil ľudí schovať sa v nafukovacom stane, ktorý sa začal pod ťarchou vody prehýbať. Silná búrka údajne odstavila z prevádzky kompresory, ktoré stan nafukovali. Váha vody potom pretrhla plášť jeho strechy, priblížil reportér Českej televízie.

Keď ich usporiadatelia vyzvali, aby stan opustili, v panike sa hrnuli k vchodu, kde sa zranili. Ľudia mali pošliapaný chrbát, niekto si vyvrtol členok. "Podľa posledných informácií na mieste udalosti ošetrili naši záchranári sedem osôb, ktoré utrpeli zranenia ľahšieho charakteru. Sanitkami boli transportované do nemocnice v Jihlave," povedal dnes ráno Janáček.

"Bola som úplne na opačnej strane areálu, viem len, že tam boli hasiči a sanitky, asi sa aj niekto zranil," povedala dnes na mieste jedna z účastníčok, ktorá po ráne opúšťala stanové mestečko neďaleko miesta konania festivalu. V areáli medzitým začal upratovanie techniky, veľký nafukovací stan istil pred demontážou žeriav. 

Platila výstraha pred búrkami

Udalosť bola ohlásená krátko po sobotňajšej polnoci. Vyšli k nej všetky zložky integrovaného systému. Pre Vysočinu rovnako ako pre väčšinu Čiech platila v noci výstraha pred búrkami, podľa informácií hasičov, ale v kraji žiadne iné väčšie problémy búrky nespôsobili.

Silná búrka sa v sobotu prehnala aj Prahou, kde večer spadol strom na dvoch ľudí a jedného vážne zranil, píše spravodajský portál ČT24.cz. V niektorých častiach ČR počasie skomplikovalo dopravu, najmä na železniciach.

Padajúci konár zabil muža v Stredočeskom kraji

V českej obci Bobnice v Stredočeskom kraji zahynul v sobotu muž, na ktorého počas silných búrok spadol konár zo stromu. Padajúci strom v dôsledku nepriaznivého počasia zranil aj dvoch ľudí v Prahe. Informujeme podľa agentúry DPA a webových portálov Blesk a ČT24. Konár stromu spadol na 57-ročného muža, ktorý zraneniam podľahol, potvrdil pre portál Blesk hovorca tamojších záchranárov Marek Hylebrant.

Strom spadol v sobotu aj na dvoch ľudí v Prahe. Muž utrpel vážne mnohopočetné poranenia vrátane vážneho poranenia hlavy. Záchranári ho uviedli do umelého spánku a previezli do nemocnice. Mladá žena utrpela ľahké zranenia a šok, informovala miestna záchranná služba.

 

Viac o téme: Strecha ČeskoBúrkyFestival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu