Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Lech Walesa: Čaká ho transplantácia srdca!

Lech Walesa
Lech Walesa

BRATISLAVA - Poľského exprezidenta a vodcu boja proti komunistom Lecha Walesu čaká ťažká operácia. A nie hocijaká. Musí podstúpiť urýchlene transplantáciu srdca. Operačný zákrok vykonajú na Floride v USA.

Walesa sám potvrdil svoj zhoršujúci sa zdravotný stav. Nespresnil však, kedy sa ťažká operácia srdca presne uskutoční. „Minulý mesiac dopadli moje zdravotné testy veľmi zle, a preto treba urýchlene niečo podniknúť,“ vyjadril sa. Podľa neho je rozhodnutie o tom, že ho zachráni len transplantácia srdca, definitívne.

„Pokiaľ by sa stav môjho srdca zhoršoval tak rýchlo ako doteraz, vydržalo by už len dva až päť rokov,“ pokračoval. Zákrok urobia lekári v meste Houston na Floride a má stáť asi 2 milióny korún. Walesa prezradil, že ešte dáva dohromady potrebné financie. Už teraz má však množstvo ponúk od darcov.

„Dvaja z nich mi dokonca ponúkli neohraničenú sumu, pokiaľ im darujem svoje staré srdce,“ zveril sa tento bývalý elektrikár a dnes legendárny bojovník proti totalite, ktorý je aj nositeľom Nobelovej ceny za mier.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu