Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

V Iráne uniesli 23-ročného japonského študenta

(Zdroj: SITA)

TOKIO - V Iráne uniesli 23-ročného japonského študenta, keď osamote cestoval po juhovýchode krajiny. Vo štvrtok o tom informovalo ministerstvo zahraničných vecí. Študenta uniesli v pondelok, povedal predstaviteľ ministerstva.

Podľa predstaviteľa japonský minister zahraničných vecí Masahiko Komura kontaktoval iránsku vládu a požiadal o pomoc. "Japonská vláda sa snaží vyriešiť záležitosť a pomocou diplomatických kanálov zhromaždiť informácie," dodal. Iránska vláda únos potvrdila a identifikovala zodpovednú skupinu.

S odvolaním sa na iránske veľvyslanectvo v Japonsku o tom informoval japonská televízna stanica NHK. Študent unesený ozbrojenou skupinou je zdravý. Informovali médiá. Podľa ministerstva zahraničných vecí študent dvakrát telefonoval na japonské veľvyslanectvo v Teheráne a potvrdil, že je zdravý a v poriadku. Predpokladá sa, že muž je stále v zajatí.

Japonsko varovalo svojich občanov pred návštevou oblasti v blízkosti hraníc s Pakistanom a Afganistanom, známej pre banditstvo. V auguste zmizli v tejto oblasti dvaja Belgičania. Oboch čoskoro našli slobodných a zdravých.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu