Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Turecko SCHVÁLILO zákon o túlavých zvieratách: Hrozí hromadné ZABÍJANIE... Zhrozená je aj Weiterová!

Turecko SCHVÁLILO zákon o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram N.W.)

Topky.sk: Aký máte na zákon o túlavých psoch v Turecku názor? Sledujete situáciu?

O situácii, samozrejme, viem. Je ťažko povedať, aká je skutočná pravda. Média vedia veľa prekrútiť a zle podať. Pokiaľ ide o moju profesionálnu mienku, ako zdravotného veterinárneho technika a profesionála, ktorý pracuje so zvieratami denne, jednoznačne súhlasím s tým, že kastrácia a sterilizácia by mali byť povinné. Nie len kvôli kontrole populácie a kvalite ich života, ale aj v rámci zdravia a zdravotných komplikácií, ktoré môžu nastať počas života zvieraťa. A to v oboch pohlaviach. 

Topky.sk: Ako ste vnímali Turecko vo vzťahu k túlavým zvieratám predtým, ako prezident Erdoğan prišiel s týmto návrhom zákona? (Mám pocit, že celý svet vnímal Turecko ako krajinu, ktorá sa k tulákom správa veľmi pekne)

Presne tak som to vnímala aj ja. Vždy ma zahrialo pri srdci, keď som videla, ako zvieratká v Turecku lehávajú v obchodoch, dostanú vodu či jedlo. Každá živá bytosť si zaslúži starostlivosť, lásku a naplnenie základných životných potrieb. Opäť sa ale vrátim k názoru, že sociálne médiá vedia realitu pozmeniť. 

Topky.sk: Ako by podľa vás malo Turecko situáciu s túlavými psami a mačkami riešiť?

Jednoznačná "sterilizácia" zvierat, mikročipy, povinné vakcíny. Aspoň proti besnote, ktorá je zoonotickým ochorením (choroba spôsobená patogénnymi mikroorganizmami, pozn. red.) a je smrteľná. Všetky cicavce sú v potenciálnom ohrození. 

Turecko SCHVÁLILO zákon o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram N.W.)

Topky.sk: Podpísali ste petíciu, ktorá bola v tejto súvislosti vytvorená?

V minulosti som podpisovala rôzne petície, podporovala a prispievala k zbierkam, atď. Párkrát som sa ale sklamala v akrebilite zdroja. Dnes si už rozmyslím, čo podpíšem alebo zverejním. Tu presne vznikla moja nedôvera k médiám.

Ja osobne pomáham a zachraňujem zvieratá denne. Či vlastnými rukami alebo edukujem majiteľov, čo je najlepšia prevencia k potenciálnemu problému. Veci treba riešiť predtým, ako je neskoro. 

Topky.sk: Máte v tejto súvislosti nejaký odkaz pre našich čitateľov?

Všeobecne pre majiteľov zvierat určite mám. Ak sa rozhodnete priviesť si do svojho života akékoľvek zviera, či živú bytosť, urobte to, prosím, uvážene a zodpovedne. Naštudujte si typológiu zvieraťa, rasu, individuálne potreby, nutríciu, starostlivosť, tréning, zdravotnú starostlivosť. Ľudia sú veľmi uponáhľaní pokiaľ ide o výber domáceho miláčika a potom je nespokojný majiteľ aj zviera. Rozmyslite si, či máte správny čas, priestor, lásku aj rozpočet. Nie je nad to, mať doma domáceho miláčika, no vyberte si takého, ktorý vyhovuje vášmu životnému štýlu.

Viac o téme: TureckoNikola WeiterováZákon o túlavých zvieratách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu