Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Ničivá SMRŠŤ zasiahla aj PSÍ ÚTULOK: Všetky autá rozbité, výbehy zatopené... Prosba o POMOC!

(Zdroj: Instagram Útulok Tuláčik)

BREZNO - Slovenskom sa v pondelok večer prehnala silná búrka, ktorá v Brezne a okolí ničila všetko, čo jej prišlo do cesty. Smršť zasiahla aj miestny útulok pre psy Tuláčik, ktorý teraz hlási mimoriadnu situáciu. Zvieratá sú vydesené, výbehy zatopené a areál zničený. Prosba o pomoc!

Breznom a okolím sa v pondelok večer prehnala búrka, ktorej stačilo 15 minút, aby zničila všetko. Lámala stromy, ničila strechy, rozbíjala okná na domoch. Primátor Brezna Tomáš Abel na sociálnej sieti uviedol, že padali krúpy, aké si nepamätá. Živel zasiahol aj miestny útulok pre psy Tuláčik, ktorý sa z apokalypsy bude dlho spamätávať. 

„Po tejto katastrofe je celý Tuláčik vydesený, zničený a totálne pod vodou. V priebehu pár minút sme prišli o všetko naše úsilie, naozaj nemáme slová. Všetky autá sú rozbité, výbehy zatopené, rovnako aj do vnútorných priestorov tečie voda, strecha je rozbitá, všetky nové plachty zničené,“ uvádza Tuláčik na sociálnej sieti Instagram pod videom, ktoré zachytáva zničený areál. 

Útulok je odkázaný na pomoc verejnosti, preto prosí o finančný príspevok. „Kto môžete prispieť čo i len jediným eurom, pomôžte nám, prosím. Doteraz sme sa nezastavili, zajtra nás čakajú ďalšie opravy škôd. Veľmi dakujeme hasičom za pomoc s odčerpávaním vody. Srdečne ďakujeme každému, kto nám podá pomocnú ruku,“ dodáva útulok. 

Na alarmujúcu situáciu v Tuláčiku upozornil na svojom profile aj poslanec Michal Sabo. „Tuláčik to bez pomoci nezvládne. Ja som im už prispel a keď viem tiež takto pomôcť so šírením ich prosby, robím to. Každé euro pomôže. Ak môžete, pridajte sa, prosím,“ uviedol. 

Útulku Tuláčik môžete pomôcť zaslaním finančného daru na tieto bankové účty. Do poznámky uveďte POMOC:

SK IBAN: SK16 1100 0000 0026 2105 4967
CZ účet: 2802702687/2010

Viac o téme: BreznoBúrkaHorehronieKrúpyPočasieútulok TuláčikKrú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu