Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Bývalý český poslanec bol v televízii opitý

Ivan Rynda obveselil svojim neformálnym prejavom divákov v programe Interview ČT24. Zobraziť galériu (4)
Ivan Rynda obveselil svojim neformálnym prejavom divákov v programe Interview ČT24.

PRAHA - Ekológ a bývaly politik Ivan Rynda obveselil svojim neformálnym prejavom divákov v programe Interview ČT24. Záznam rozhovoru teraz zabáva aj užívateľov internetu. Píše o tom internetový portál www.iDnes.cz.

"Skolaboval som a divákom sa ospravedlňujem," uviedol Rynda. Priznal, že pred vysielaním vypil pár deci vína a dal si kvôli horúčke prášky. Padanie hlavy, čudný výraz miestami s veselým hlasom, pomalá artikulácia, občas preskakujúci hlas, celkovo unavený dojem. Takto vyzeralo interview so sociálnym ekológom, ktoré pred šiestimi dňami odvysielala v rámci svojho spravodajstva televízna stanica ČT24.

Vo večernom programe 27. septembra komentoval Ivan Rynda z Fakulty humanitných štúdií UK prejav prezidenta Václava Klausa na pôde OSN. Divákov sa v rozhovore snažil presvedčiť o tom, že sa prezident mýlil a že jeho názory na globálne otepľovanie sú neopodstatnené.

Pri úvodnom predstavení zamáva Rynda do kamery, gestikuluje, kláti sa dopredu a dozadu. "Položte mi prosím ďalšiu otázku," vyzýva moderátora po tom, čo dokončil svoju prvú úvahu. Keď sa vo svojich myšlienkach dostane až k poruchám klímy, má i on poruchu reči a slovo pre istotu zopakuje.

Moderátor nakoniec po jednej z Ryndových odpovedí, ktorá už je trochu nezrozumiteľná, debatu ukončí. Divákom sa ospravedlňuje, že dnešné interview "možno z pochopiteľných dôvodov skončí o niečo skôr".

Rynda: Prejav Klausa som poňal s nadhladom
"Skolaboval som, bolo to príšerné. Televízii som sa už telefonicky ospravedlnil," priznal iDNES.cz Rynda. Podľa neho sa zbehlo naraz niekoľko okolností. Veľké pracovné vyťaženie, komplikované dohadovanie s televíziou, pár deci vína, utešujúci prášok a začínajúca horúčka.

Vystúpenie v televízii, ktoré bežně zvláda bez problémov, tentokrát nezvládol. "Keď som videl záznam na internete, zdesil som sa a hanbil sa," dodal. Zábery, na ktorých miestami pôsobil veselo, vysvetľuje však i svojim postojom k názorom prezidenta Klausa, s ktorými dlohodobo nesúhlasi. "Jeho myšlienky sú tak neudržateľné, že sa tomu človek môže iba smiať. Preto som sa rozhodol, že budem uvoľnený a pojmem to s ľahkým nadhľadom. Nebola to eufória z alkoholu," vysvetľuje.

Ivan Rynda patril pred novembrom 1989 k vedúcim osobnostiam Občianskeho fóra. Dva roky bol za Občianske hnutie poslancom Federálneho zhromaždenia, kde pôsobil ako predseda výboru pre životné prostredie. Pracoval aj ako pražský zastupiteľ, v senátnych voľbách 2006 kandidoval za Zelených. Dnes pôsobí na Fakulte humanitných štúdií UK.

Bývalý český poslanec bol
Zobraziť galériu (4)
Bývalý český poslanec bol
Zobraziť galériu (4)
Bývalý český poslanec bol
Zobraziť galériu (4)




Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu