Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Významná európska letecká spoločnosť zavádza veľké zmeny: Nie je jediná, TOTO na palube lietadla už nedostanete!

Letisko
Letisko (Zdroj: thinksktock.com)

PARÍŽ - Jedna z najvýznamnejších európskych leteckých spoločností plánuje zoškrtať svoj servis na palube lietadla. Cestujúci spoločnosti Air France už pri kúpe letenky do ekonomickej triedy nemôžu rátať s občerstvením zdarma.

Air France ruší občerstvenie zadarmo na kratších a stredne dlhých letoch. Prvé takto postihnuté linky sú medzi parížskym letiskom Charles de Gaulle a Helsinkami, či Lisabonom, informuje server Metro. Práve občerstvenie zdarma francúzsku leteckú spoločnosť odlišovalo od nízkonákladových aeroliniek ako EasyJet, či Ryanair. Doteraz mohli cestujúci v lietadlách Air France očakávať nielen zdarma nápoje od vody až po kávu ale k tomu aj zadarmo sendvič, či pečivo.

Zákon o školách by si zaslúžil viac zmien, tvrdí Mário Lelovský (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Air France však oznámila testovanie nového systému kupovania občerstvenia priamo na palube lietadla. Možnosť objednať si plnohodnotné jedlo v lietadle v predstihu však zostáva, rovnako tak občerstvenie zostáva pre cestujúcich v Biznis triede.

Napriek tomu Air France ubezpečuje, že cestujúcich nenechá o hľade a pri letoch s dĺžkou trvania viac ako 2,5 hodiny bude ponúkať nápoje zadarmo a „sušienku.“ Spoločnosť tvrdí, že cieľom zavedenia plateného stravovania je rozšírenie ponuky a zvýšenie flexibility na palube. Zatiaľ nie je jasné, či zmena povedie aj k zníženiu cien leteniek.

Podobnú zmenu plánuje v priebehu roka zaviesť aj sesterská letecká spoločnosť KLM. Flotily aeroliniek ako British Airways a Lufthansa zrušili občerstvenie zdarma v ekonomickej triede pri kratších letoch už dávnejšie.

Viac o téme: ObčerstvenieLetenkyLetecká spoločnosťEkonomická trieda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu