Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Milan Ondrík je znechutený! Nenávisť, propaganda a neodbornosť: Toto ho už fakt nasrdilo

Herec Milan Ondrík
Herec Milan Ondrík (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Milan Ondrík, ktorý aktuálne žne jeden úspech za druhým, patrí k umelcom, ktorí si servítku pred ústa rozhodne nedávajú. Inak tomu nebolo ani pri jeho vyjadreniach k aktuálnej situácii v kultúre a v jeho domovskom divadle. Toto ho desí!

Herec Milan Ondrík je momentálne jednou z najžiadanejších tvárí slovenského filmu. Po úspešnom účinkovaní vo filme Miki aktuálne hviezdi vo vojnovej dráme Ema a smrtihlav, ktorá je dokonca nominantom na Oscara! Aj keď Ondrík žne jeden úspech za druhým, v živote sa často zamýšľa nad témami, ktoré presahujú hranice filmového plátna. V rozhovore otvorene priznal, že je pre neho dôležité odpúšťať a udržiavať s ľuďmi dobré vzťahy, aj keď to nie je vždy také jednoduché. „Snažím sa odpustiť, ja som človek aj s mojím nepriateľom, ja sa chcem hneď udobriť, ja neviem držať v sebe dlho zlosť,“ priznáva herec, ktorý však má aj tu svoje hranice. „Keby mi siahli na rodinu, neviem, ako by som sa zachoval, asi by som nevedel tolerovať, keby som videl, že ubližujú mojej rodine! “ otvorene dodáva herec, ktorý sa v živote snaží nesúdiť.


Ondrík sa okrem herectva ostro vyjadruje aj k aktuálnej situácii na Slovensku, ktorá ho znepokojuje. „Mňa sa dotýka, keď niekto povie, že bratislavská kaviareň. Ja v Bratislave na kávu napríklad vôbec nechodím. Alebo keď mi niekto povie slniečkár. Neviem, čo to znamená, to sú naučené frázy, ktoré nemajú zmysel,“ hovorí herec a neskrýva obrovské sklamanie. Napätie, ktoré pretrvávalo v jeho domovskom divadle, mu nepridáva. „Stále si myslím, že v kultúre vládne neodbornosť, ale to nie len v kultúre. Naozaj by som to nerád hádzal na to, že my umelci chceme byť slobodní alebo neslobodní. Pretože ľudia to vnímajú inak.“ Uznávaný umelec zašiel vo svojich slovách ešte ďalej a vyjadril sa k aktuálnej politickej situácii, ako aj nálade v spoločnosti. 

Milan Ondrík je znechutený! Nenávisť, propaganda a neodbornosť: Toto ho už fakt nasrdilo (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: Milan OndríkEma a smrtihlavTolerancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu