Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Oznam na dverách kliniky rozčúlil ľudí: TOTO odkázal lekár pacientom, ktorí našli diagnózu na Googli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB – Niet pochýb o tom, že vďaka internetu je hľadanie rôznych zdravotných diagnóz mimoriadne jednoduché. Na základe týchto informácií mnohí utekajú k lekárom. Zdá sa, že lekári v jednej klinike v chorvátskej Dalmácii toho už majú plné zuby. Vyvesili na dvere oznam, ktorý však mnohých pobúril.

„Od pacientov, ktorí už našli diagnózu na Googli, prosíme, aby od nás nežiadali druhý názor od nás, ale od Yahoo,“ stojí na dverách ambulancie. Fotografia bola zverejnená na chorvátskej facebookovej stránke Dnevna doza prosječnog Dalmatinca a zozbierala viac ako 3,6 tisíc reakcií. Okrem tohto varovného textu lekár stanovil 10 dodatočných pravidiel. Prvé znie: „V tejto ambulancii som ja lekár a vy ste pacient. Ak sa vám to nepáči, nájdite si takú ambulanciu, kde je to naopak.“ V druhom bode pacientov varuje, že klinika nie je obchod s potravinami.

 

Iz jedne Ambulante...

Posted by Dnevna doza prosječnog Dalmatinca on Wednesday, October 2, 2024

V treťom bode stojí, že pacienti, ktorí prídu kvôli meraniu krvného tlaku, po recept pre svoje dieťa či kvôli vyrážke, ktorú majú už šesť mesiacov, nie sú urgentné prípady. V ďalších bodoch lekár oznamuje pacientom, že čakáreň je na čakanie, nie na postávanie. „Ak vám susedka Mara odporučila tabletky na reumu, nech vám okamžite napíše recept,“ stojí v ďalšom z bodov. „Keď po pracovnej dobe v ambulancii nikto nezostane, nerozčuľujte sa. Počkajte. Niekto určite príde,“ píše sa v desiatom bode odporúčaní.

Žiaľ, nie je známe, kto a kde tieto oznámenia odfotil, no je isté, že príspevok vyvolal silné reakcie. Viacerí odsúdili lekára a jeho správanie považujú za neslušné a arogantné. „Nezmysel! Moje skúsenosti s praktickými lekármi sú také, že im pravidelne musím povedať, čo mi majú predpisovať a čo mi môže byť,“ napísal jeden z komentujúcich. Niekoľko iných poznamenalo, že sa dostali do situácie, kedy práve vďaka Googlu dokázal ich praktický lekár určiť správnu diagnózu.

Viac o téme: LekárČakáreňOznamKlinikaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu