Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

Slovákov čaká ďalšie zdražovanie: V tichosti má porásť aj cena vody, varuje SaS

Karol Galek
Karol Galek (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná strana SaS kritizuje zmeny súvisiace s účtovaním dodávok vody, ktoré plánuje zaviesť Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Ceny vodného a stočného by sa mohli rapídne zvýšiť, upozornila vo štvrtok opozičná strana.

"Za vodu ľudia platia v súčasnosti podľa odobraného množstva. To sa vzťahuje ako na vodu samotnú, tak aj jej prípravu a distribúciu. Po novom by sa časť ceny mala byť účtovaná vo forme takzvanej pevnej zložky, teda bez ohľadu na to, koľko a či vôbec ľudia vodu odoberú. Toto bude mať za následok zdraženie cien vody prakticky pre všetkých spotrebiteľov. Násobne vyššia faktúra však zrazu príde najmä spotrebiteľom, ktorí vodou šetria alebo jej odoberali minimum," uviedol poslanec SaS Karol Galek.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predstavitelia strany plánujú v tejto súvislosti viesť diskusiu s predsedom regulačného úradu Jozefom Holjenčíkom na pracovnom stretnutí Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti na ÚRSO o dva týždne. Strana pritom bude vyžadovať odôvodnenie navrhnutej zmeny a minimalizovanie jej vplyvu na výdavky domácností, doplnil Galek.

Viac o téme: VodaSaSÚrad pre reguláciu sieťových odvetvíUmeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu